Emagister Eventos

Organizado por Grup de Treball FAIR

R&I Meeting Day - Gestió de dades de recerca

  • Fechas:

    Del 30/03/20 al 30/03/20

  • Lugar:

    Sala d'actes de la seu del Tibidabo, Avinguda del Tibidabo, 39-43, Barcelona, España, Barcelona, España (mapa)

Descripción ↑ subir

La gestió de les dades de recerca engloba l'organització, l'estructura, l'emmagatzematge i el tractament de les dades que es fan servir o es generen durant un projecte de recerca, i és present en totes les fases d'una investigació.

L'objectiu d'aquest taller de caràcter pràctic i dinàmic és proporcionar al personal investigador de la UOC informació sobre els requisits generals que es deriven de la gestió de dades en obert, donar pautes per a complir-los, i debatre les necessitats o els requisits que es poden trobar a partir de les experiències prèvies d'altres investigadors que ja han incorporat aquests principis als seus projectes.

Durant el taller també es proporcionarà informació sobre els serveis d'assessorament per facilitar que les dades de recerca que es generin en els diversos projectes de la UOC es puguin gestionar i publicar en obert, d'acord amb la política institucional, les directrius del programa Horitzó 2020 i altres convocatòries de finançament públic, i la regulació vigent.

Lugar ↑ subir

Programa ↑ subir

10:00 - 10.05  Obertura de l'acte 
 
Pastora Martínez, vicerectora de Globalització i Cooperació  
 
 
10.05 – 10.35 Què són els principis FAIR? Què impliquen les obligacions contractuals que es contreuen dins del marc europeu? 
 
Malcolm Bain, del despatx Across Legal, advocat expert en l'àmbit de les TIC i especialitzat en propietat industrial i intel·lectual
 
 
10.35 – 11 Actituds i recomanacions per a una gestió FAIR de les dades per part del personal investigador
 
Alexandre López-Borrull, professor dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació, director del programa del grau d'Informació i Documentació.
 
Candela Ollé Castellà, professora dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació, directora del programa del màster universitari de Periodisme i Comunicació.
 
 
11 – 11.15 Servei de suport en gestió de dades de recerca
 
Ciro Llueca, Director de Biblioteca i Recursos d’Aprenentatge
 
 
11.15 – 11.45 Experiències en la gestió de dades i principis FAIR
 
Jörg Müller, investigador del grup de recerca Gènere i TIC (GenTIC), Internet Interdisciplinary Institute (IN3)
 
Ana Elena Guerrero, professora dels Estudis d'Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació, investigadora principal del grup de recerca Technology-Enhanced Knowledge and Interaction (TEKING)
 
Xavier Baró, professor dels Estudis d'Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació, investigador del grup de recerca Scene understanding and artificial intelligence (SUNAI)
 
Juliana Elisa Raffaghelli, professora dels Estudis de Psicologia i Ciències de l'Educació, investigadora del grup de recerca Educació i TIC (Edul@b)
 
 
11.45 – 12:00 Torn obert de paraules

 

Ponentes ↑ subir

Eventos relacionados