Emagister Eventos

Organizado por Departament de Filologia Catalana de la URV, Departament d'Educació i Institut de Ciències de l'Educació, amb la col·laboració de la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa i l'Institut Dertosa

II Jornada de Potenciació de la Literatura Catalana

  • Fechas:

    Del 06/02/19 al 06/02/19

  • Lugar:

    Campus Terres de l'Ebre de la URV - Avinguda Remolins 13-15 Tortosa, Tortosa, Bajo Ebro, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

Per segon any consecutiu, el campus Terres de l'Ebre de la URV acollirà la Jornada de Potenciació de Literatura Catalana. Els objectius d'aquesta activitat, en la qual s'hi han inscrit 250 alumnes de vuit instituts de les Terres de l'Ebre, són donar suport al professorat de secundària en l’assignatura de Literatura Catalana, potenciar aquests estudis i a l’hora obrir la Universitat als futurs alumnes, que poden optar a cursar el grau de Llengua i Literatura Catalanes.

La principal novetat d'enguany és que s'han incorporat també els estudiants de secundària obligatòria (ESO). L'any passat només anava adreçada a estudiants de Batxillerat de la modalitat literatura.

Concretament, en el transcurs d'aquesta jornada s'impartiran dos conferències, una sobre Solitud, de Víctor Català; i una altra sobre El cor quiet, de Josep Carner; així com diversos tallers de literatura tant per als alumnes d'ESO com per als de Batxillerat. Dos dels tallers adreçats als alumnes d'ESO són sobre escriptors ebrencs: Jesús Moncada i Gerard Vergés.

Per finalitzar l'activitat hi haurà la representació de l'espectacle teatral Passions, a càrrec de l'alumnat de Batxillerat de l'Institut Dertosa i l'escenificació de la ruta literària Tortosa sota l'ombra de Gerard Vergés.

Paral·lelament al vestíbul del primer pis del campus ebrenc estarà instal·lada l'exposició Mequinensa. Fotografies de Jesús Moncada, cedida pel Museu Etnològic i de Cultures del Món de Barcelona.

En aquest enllaç trobareu el programa.

Lugar ↑ subir