Emagister Eventos

Organizado por Adecco

Dinàmica de grup per afrontar un procés de selecció (ADECCO)

  • Fechas:

    Del 18/04/18 al 18/04/18

  • Lugar:

    Aula A0.7, Campus Bellisens, Reus, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

Fòrum d'Ocupació Universitària

En el marc del XIVè Fòrum d'Ocupació Universitària, l'empresa Adecco, líder mundial en el sector de Recursos Humans,  organitza un taller per ampliar els recursos de cara a afrontar amb èxit un procés de selecció. 

Dinàmica de grup per afrontar un procés de selecció

La dinàmica de grup són les tècniques més utilitzades en les entrevistes de treball, especialment per grans companyies. Es tracta d'una discussió en grup que pot tenir diferents objectius, però que serveix als seleccionadors de personal per analitzar com interactuen els candidats entre ells, les seves capacitats analítiques i les seves actituds enfront a un problema o repte.

De vegades, aquestes tècniques inclouen diverses fases (eliminatòries o no), per tal de dur a terme diferents rols i, d'aquesta manera, solventar conflictes en diferents àmbits. La finalitat última és representar situacions que poden imitar les que es donen en l'ambient laboral, encara que canviï la temàtica. Entren el joc els debats i la pluja d'idees o brainstorming, per exemple.

Com funcionen aquestes pràctiques? Sovint, els entrevistadors plantegen un dilema al grup de participants, els quals han de resoldre'l tots junts o en grups més reduïts. Per això, serà necessari que debatin els seus diferents punts de vista i que cadascun sàpiga argumentar les seves idees com les més vàlides, respectant les dels demés. Al final, s'haurà d'escollir la millor solució per al problema en qüestió.

Una altra possibilitat és plantejar a cada participant que defensi una idea o ítem particular davant dels demés i que entre tots votin quina ha estat la més original i quina caldria suprimir. Per exemple, els entrevistadors poden demanar-te que descriguis un invent que consideris novedós i útil per a la societat i que defensis el perquè.

Cal puntualitzar que en la immensa majoria dels casos, els dinàmiques no tenen una única solució, sinó que poden ser-ne diverses i, per tant, no existeixen guanyadors ni perdedors. Tot i això, les persones que acabaran sent seleccionades seran, sens dubte, les que hagin sapigut defensar millor la seva opinió i que hagin demostrat les seves competències per treballar en equip. Evidentment, els debats s'han de desenvolupar en el respecte i l'equilibri. Un candidat que intenti imposar-se constantment als demés no aconseguirà el lloc de treball.

Dades extretes del blog d'ADECCO (http://www.adeccorientaempleo.com/en-que-consisten-las-dinamicas-de-grupo/)

Participants

Qualsevol estudiant de la URV.

Hi ha un màxim de 15 places, que es cobriran amb les persones que emplenin la sol∙licitud per rigorós ordre d’inscripció.

El taller és GRATUÏT.

La inscripció l'has de fer al botó de dalt a la dreta.

conjunt de mètodes i procediments que, aplicats al treball en grup, serveixen per fer-lo més eficaç, estimular l’acció i funcionament del grup per aconseguir els seus objectius.
conjunt de mètodes i procediments que, aplicats al treball en grup, serveixen per fer-lo més eficaç, estimular l’acció i funcionament del grup per aconseguir els seus objectius.

------------------------------------------------------------------

Lugar ↑ subir

Eventos relacionados