Emagister Eventos

Organizado por Adecco

Dinàmica de grup per afrontar un procés de selecció (ADECCO)

 • Fechas:

  Del 25/04/18 al 25/04/18

 • Lugar:

  Aula 107, Campus Sescelades, Tarragona, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

Fòrum d'Ocupació Universitària

En el marc del XIVè Fòrum d'Ocupació Universitària, l'empresa Adecco, líder mundial en el sector de Recursos Humans,  organitza un taller per ampliar els recursos de cara a afrontar amb èxit un procés de selecció. 

Dinàmica de grup per afrontar un procés de selecció

La dinàmica de grup són les tècniques més utilitzades en les entrevistes de treball, especialment per grans companyies. Es tracta d'una discussió en grup que pot tenir diferents objectius, però que serveix als seleccionadors de personal per analitzar com interactuen els candidats entre ells, les seves capacitats analítiques i les seves actituds enfront a un problema o repte.

De vegades, aquestes tècniques inclouen diverses fases (eliminatòries o no), per tal de dur a terme diferents rols i, d'aquesta manera, solventar conflictes en diferents àmbits. La finalitat última és representar situacions que poden imitar les que es donen en l'ambient laboral, encara que canviï la temàtica. Entren el joc els debats i la pluja d'idees o brainstorming, per exemple.

Com funcionen aquestes pràctiques? Sovint, els entrevistadors plantegen un dilema al grup de participants, els quals han de resoldre'l tots junts o en grups més reduïts. Per això, serà necessari que debatin els seus diferents punts de vista i que cadascun sàpiga argumentar les seves idees com les més vàlides, respectant les dels demés. Al final, s'haurà d'escollir la millor solució per al problema en qüestió.

Una altra possibilitat és plantejar a cada participant que defensi una idea o ítem particular davant dels demés i que entre tots votin quina ha estat la més original i quina caldria suprimir. Per exemple, els entrevistadors poden demanar-te que descriguis un invent que consideris novedós i útil per a la societat i que defensis el perquè.

Cal puntualitzar que en la immensa majoria dels casos, els dinàmiques no tenen una única solució, sinó que poden ser-ne diverses i, per tant, no existeixen guanyadors ni perdedors. Tot i això, les persones que acabaran sent seleccionades seran, sens dubte, les que hagin sapigut defensar millor la seva opinió i que hagin demostrat les seves competències per treballar en equip. Evidentment, els debats s'han de desenvolupar en el respecte i l'equilibri. Un candidat que intenti imposar-se constantment als demés no aconseguirà el lloc de treball.

Dades extretes del blog d'ADECCO (http://www.adeccorientaempleo.com/en-que-consisten-las-dinamicas-de-grupo/)

Participants

Qualsevol estudiant o alumni de la URV.

Hi ha un màxim de 15 places, que es cobriran amb les persones que emplenin la sol∙licitud per rigorós ordre d’inscripció.

El taller és GRATUÏT.

La inscripció l'has de fer al botó de dalt a la dreta.

conjunt de mètodes i procediments que, aplicats al treball en grup, serveixen per fer-lo més eficaç, estimular l’acció i funcionament del grup per aconseguir els seus objectius.
conjunt de mètodes i procediments que, aplicats al treball en grup, serveixen per fer-lo més eficaç, estimular l’acció i funcionament del grup per aconseguir els seus objectius.

------------------------------------------------------------------

Lugar ↑ subir

Eventos relacionados

 • nov

  18

  Aula d'Emprenedoria

   

  Provincia de València

  La tardor de 2019 acollirà, fruit de la col·laboració entre la Universitat de València i la Diputació de València, junt a la seua empresa pública Divalterra, un interessant cicle de jornades relacionades amb l’emprenedoria, l’economia social i el desenvolupament socioeconòmic ...
  Eventos similares:
  Inserción laboral
  Microeconomía
  economía
  emprendedurismo
  sostenibilitat
 • nov

  19

  Técnicas para hablar en público: presentaciones eficaces

   

  Facultad de Formación de Profesorado y Educación. El día 20/11/2019 será en el Salón de Actos de la Facultad de Formación del Profesorado y Educación, Sala de Juntas

  Las habilidades de comunicación y presentación en público se conforman competencias básicas a nivel académico, profesional y laboral. Muchos estudiantes de Grado de los primeros cursos (1º y 2º) han puesto en práctica sus habilidades comunicativas relacionadas con hablar ...
  Eventos similares:
  RRHH y formación
  Cursos UAMempleabilidad
 • nov

  21

  Jornada sobre Personal Branding

   

  Calle Hospital de la Misericordia, 2, 13003 Ciudad Real, Cdad. Real, España

  El próximo jueves 21 de noviembre, el CIPE en colaboración con el Instituto Municipal de Promoción Económica, Formación y Empleo (IMPEFE – Ayuntamiento de Ciudad Real).desarrollarán una jornada sobre personal branding en el campus de Ciudad Real. La misma se desarrollará ...
  Eventos similares:
  Consultoría en RRHH
  Inserción laboral
  RRHH y formación
  Selección de personal