Emagister Eventos

Organizado por Universitat Oberta de Catalunya

De Mèxic a Barcelona, cuina i dones. De l'espai privat a la transmissió del patrimoni cultural

  • Fechas:

    Del 27/11/19 al 27/11/19

  • Lugar:

    Plaça dels Àngels, 1, 08001, Barcelona, Espanya, Barcelona, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

 

Sabies que a Mèxic del nopal o figuera de moro s'aprofita tot: arrels, fruits i fulles? Vine a hackejar algunes de les receptes tradicionals mexicanes amb els productes de la terra i de proximitat en el taller debat que hem preparat amb cuineres catalanes i mexicanes a la Cuina del MACBA.

Mentre cuinem, reivindicarem el valor dels sabers tradicionals, connectarem amb l'espai de la cuina com a lloc de trobada i de confidència, parlarem de la colonització i la descolonització de l'alimentació, debatrem sobre l'apropiació cultural, i posarem sobre la taula aspectes polítics com la sobirania alimentària i la violència de gènere, entre altres qüestions.

Aquesta activitat agermana el projecte d'un grup de cuineres tradicionals mexicanes per a recuperar el patrimoni cultural del seu país, amb el projecte de cuina del grup de dones de la Barcelona, amb qui col·labora l'artista especialitzada en gastronomia Marina Monsonís i la cooperativa Mujeres Pa'lante.

Mitjançant un vídeo projectat en el taller, les cuineres mexicanes compartiran i ens ensenyaran receptes amb un producte que a Catalunya tenim ben a prop: les fulles de figuera de moro o nopales.

Cuinarem plegades amb el grup de dones de la Barceloneta i Mujeres Palante, i alhora crearem un espai en què podrem compartir reflexions sobre l'alimentació com a acte polític.

 

Amb la col·laboracio de:

 

 

Lugar ↑ subir

Eventos relacionados