Emagister Eventos

La intervenció psicològica amb infants i adolescents des de la perspectiva humanista

  • Fechas:

    Del 16/06/18 al 16/06/18

  • Lugar:

    Av. Tibidabo, 39-43
    08035 Barcelona, Barcelona, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

Aquest seminari s'emmarca en la proposta formativa del màster universitari de Psicologia Infantil i Juvenil: Tècniques i estratègies d'intervenció, el qual ofereix una formació de caràcter aplicat i professionalitzat que permet aprofundir en la intervenció psicològica en salut mental de nens i adolescents des d’orientacions teòriques diferents  i en contextos diferents. L’enfocament és plural i integrador, i l’objectiu és dotar el professional d’eines de diferents models que li puguin ser útils a la feina.

Amb aquesta voluntat, oferim un seguit d'activitats que pretenen complementar i enriquir alguns dels aspectes que es treballen en el màster. En aquesta ocasió, la sessió està centrada en la intervenció des del model humanista.

La jornada està organitzada en dues parts. En una primera part, s’oferirà una conferència sobre les actituds i el treball personal del terapeuta humanista.

En una segona, es treballaran estratègies i tècniques concretes pròpies del model humanista, per la intervenció amb infants i adolescents de diferents edats. Serà una activitat eminentment pràctica en la qual, en base a casos simulats, es farà una demostració de les tècniques i una posada en pràctica amb els assistents, a fi d’aconseguir una major integració a través de l'experiència.

Aquest seminari va dirigit als estudiants del màster, i també a totes aquelles persones interessades en la intervenció en l’àmbit infanto-juvenil des d’una perspectiva humanista.

L’activitat és presencial però, qui ho desitgi, podrà seguir la conferència inicial per streaming*. Es realitzarà en castellà i s’enregistrarà amb finalitats didàctiques. Els assistents prèviament signaran un document de cessió de drets d'imatge.

Places limitades. L'activitat és gratuïta. Els assistents a tota la jornada rebran un certificat d'assistència.

*L'adreça de l'streaming es publicarà aquí el mateix dia de l'activitat: http://streaming.aistechnology.es/uoc/dhdlive_tibi/land/

Lugar ↑ subir

Programa ↑ subir

9.30 h - Acreditació

10 h - Benvinguda i presentació

10.15 h - PART I. Conferència:  Les actituds i el treball personal del terapeuta humanista”, a càrrec del Sr. Josep Ma Herrera.  

Es parlarà de la importància de la relació terapèutica com un dels elements vertebradors del procés terapèutic i s'explicaran les tres actituds necessàries per a la creació d'aquesta relació profunda: l'empatia, l'acceptació incondicional i la congruència. Finalment, veurem com el treball personal del terapeuta és un aspecte clau per arribar a incorporar genuïnament aquestes actituds i facilitar a les persones el seu ple desenvolupament.

11.30 h - Pausa cafè

11.45 - 14.30 h - PART II. Tècniques humanistes, a càrrec de María Beúnza i Zenaida Aguilar.

Role-playing de les terapeutes on es simularà l'aplicació de tres tècniques bàsiques de la intervenció humanista infantojuvenil. Serà enregistrada. Al final, posada en pràctica d’una de les tres tècniques per part dels assistents. Sense enregistrament.

 

14.30 h - Cloenda

Ponentes ↑ subir

Eventos relacionados