Emagister Eventos

Organizado por Estudis Ciències de la Salut (UOC)

Healthy Workshop: Connectivitat funcional en trastorns mentals

  • Fechas:

    Del 14/02/19 al 14/02/19

  • Lugar:

    UOC-22@_SalaS1H, 22@_SalaS1B, Rambla Poble Nou, 156, Barcelona, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

Les reunions de discussió constitueixen un fragment habitual i atractiu de la vida acadèmica. Des dels Estudis de Ciències de la Salut s'ha posat en marxa una iniciativa (sota l'epígraf de 'Healthy Workshops') per reunir-nos periòdicament en el marc de la investigació i la innovació. Les nostres reunions inclouen discussions sobre investigacions relacionades amb les ciències de la salut i altres temes que poden ser d'interès per a una cultura centrada en la Societat del Coneixement i l'ús de tecnologies digitals en diferents camps (educació, salut, etc.).

Les nostres reunions brinden l'oportunitat de compartir la nostra pròpia investigació i aprendre més sobre el que estan fent altres investigadors; proporcionen un lloc per rebre retroalimentació d'índole constructiva sobre aspectes concrets de recerca i innovació; i, finalment, proporcionen un fòrum òptim per a la comunicació sobre l'estat actual i les perspectives futures de la recerca i la innovació, unint esforços col·laboratius i gestant els fonaments per buscar possibles sinergies entre grups de recerca dins de la universitat i fora d'ella.

Els principals objectius dels de 'Healthy Workshops' són:

• Conèixer la recerca que s'està duent a terme a la nostra Universitat.

• Compartir idees i disseminar informació sobre recerca i innovació.

• Fomentar el pensament crític.

• Fomentar un sentit de participació i recerca entre tots els membres dels nostres estudis i de la nostra Universitat.

Tots sous benvinguts a participar-hi!

Lugar ↑ subir

Programa ↑ subir

Healthy Workshop. Connectivitat funcional en trastorns mentals

La ressonància magnètica funcional ens ha permès descobrir molts aspectes desconeguts del funcionament cerebral, entre els quals, algunes de les xarxes i connexions entre regions cerebrals distants que permeten un funcionament integrat del cervell. En els últims anys, cada cop més recerques mostren com les alteracions en les connexions en algunes d’aquestes xarxes estan relacionades amb l’aparició de trastorns mentals. De fet, en alguns casos, diferents malalties mentals com la depressió, el trastorn bipolar o l’esquizofrènia mostren alteracions similars en l’àmbit de la connectivitat funcional, és a dir, les alteracions en les connexions cerebrals són similars entre elles. 

 
En aquest Healthy Workshop, la Dra. Raquel Viejo-Sobera ens explicarà la recerca que duu a terme en col·laboració amb el Laboratori de Neuropsiquiatria i Neuromodulació de l’Hospital General de Massachusetts. Ens parlarà de com les imatges de ressonància magnètica funcional ens poden ajudar a conèixer els mecanismes subjacents a diferents malalties mentals i com aquestes dades poden servir per a millorar els tractaments i el diagnòstic d’aquests pacients.

 

Ponentes ↑ subir

Eventos relacionados