Emagister Eventos

Organizado por Programes de Mercat de Treball i Coaching Laboral

Economia social i solidària: davant de quines possibilitats per a l'ocupació ens trobem?

  • Fechas:

    Del 01/03/17 al 01/03/17

  • Lugar:

    Biblioteca Francesca Bonnemaison , Carrer de Sant Pere Més Baix, 7, Barcelona, Barcelona, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

Aquest seminari s'organitza en el marc del Màster Universitari i els Diplomes de Postgrau d'Ocupació i Mercat de Treball: Intervenció i Coaching en a l'àmbit laboral de la UOC

L'Economia Social i Solidària està guanyant protagonisme recentment en els plans d'ocupació, en els quals es fomenta, impulsa i promou la creació de projectes empresarials i econòmics dins d'aquest àmbit. És per això que ens preguntem en aquest seminari sobre les seves possibilitats per a l'ocupació, però també sobre els seus límits i contradiccions en l'actual context laboral i econòmic.

L'objectiu del seminari és conèixer en què consisteix l'ESS, quins objectius té, en què es diferencia del mercat de treball convencional, així com els seus vincles amb moviments com el cooperativisme i l'economia feminista. És important la reflexió sobre el tipus de models relacionals i organitzatius que pot generar l'ESS i si aquests poden tenir impactes més equitatius sobre les persones i l'entorn.

Per això comptem amb la Joana García Grenzner, investigadora, formadora i consultora en gènere i polítiques d'igualtat, que ens situarà en el tema i posarà l'accent en com l'ESS afavoreix la participació equitativa i no discriminatòria de les dones i l'equitat de gènere, aportant exemples concrets de bones pràctiques. Posteriorment a la seva presentació, podrem dialogar i debatre amb ella sobre aquestes qüestions.

El seminari tindrà lloc a la Sala d'actes de la Biblioteca Francesca Bonnemaison de Barcelona, l'1 de març a les 18:30 hores.

Lugar ↑ subir

Ponentes ↑ subir

Joana García Grenzner
 
Periodista, formadora i investigadora experta en gènere i comunicació, activista feminista i sòcia fundadora de La Borda-Cooperativa d'Habitatge en cessio d'Ús. El 2016 va coordinar el programa pilot «Construïm en Femení les Altres Economies» de creació de projectes d'economia social i solidària per a dones de Barcelona Activa, l'Agència de Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Barcelona, ​​i ara treballa com a tècnica de l'Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord, al projecte Ateneus cooperatius del Departament d'Economia i Empresa de la Generalitat. Ha treballat durant més de deu anys com a responsable de comunicació d'organitzacions de promoció de l'equitat de gènere i en projectes cooperatius.
 

Eventos relacionados