Emagister Eventos

Descripción ↑ subir

El 1999, la película Matrix ens mostrava com es podien aprendre arts marcials o pilotar un helicòpter en qüestió de segons, simplement carregant el coneixement en memòria... però en la memòria d'un avatar.

 

Ara bé, el 2014, Nicholas Negroponte, el fundador del Massachussetts Institute of Technology Media Lab va predir en una TED Talk, que en 30 anys el coneixement es podria ingerir en forma de píndola. No va donar detalls tècnics, però les prediccions que va fer en la seva TED talk del 1984 van ser força encertades.

 

I ja el 2016, apareix un article en què, a través d'estimulació directa via electrodes, un grup de científics ha aconseguit que persones sense experiència milloressin la seva habilitat de pilotatge en un 33%. Ho han fet estimulant el seu cervell amb els patrons cerebrals de pilots experts.

 

Veiem, doncs, que allò que el 1999 era ciència ficció, cada cop és més ciència i menys ficció.

 

Què passaria si arribéssim (o quan arribem) al punt en què una competència es pugui adquirir amb una pastilla o posant-se un objecte? Quin paper jugarien aleshores les universitats en general i la UOC en particular?

 

El proper 10 d'octubre, en una activitat lúdica, el Dr. Diego Redolar, expert en neurociència de la UOC, ens farà una introducció sobre el tema. Després, tots els assistents podrem imaginar com respondre a l'escenari plantejat... I això ho farem mentre prenem una cervesa i intentem, per sobre de tot, passar-nos-ho bé!

Lugar ↑ subir

Ponentes ↑ subir

Patrocinadores ↑ subir

Eventos relacionados