Emagister Eventos

Organizado por Estudis d'Arts i Humanitats

La Girona del Cerverí

  • Fechas:

    Del 25/03/17 al 25/03/17

  • Lugar:

    Museu d'Arqueologia de Catalunya, Monestir de Sant Pere de Galligants - Carrer de Santa Llúcia, 8 -17007 Girona, Girona, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

El dissabte 25 de març els Estudis d’Arts i Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya organitzen una nova activitat del Cicle Literatura europea i patrimoni. Itineraris d’art i literatura medievals.

Aquesta sortida ens portarà al Museu d'Arqueologia de Catalunya, per després visitar els carrerons de la Girona medieval. Hem volgut anomenar-la La Girona de Cerverí per a recollir precisament aquesta intenció contextualitzadora de les poesies del trobador segarrenc. L'objectiu bàsic és que els participants en l'activitat prenguin consciència de la interrelació que hi ha entre les diverses arts d'una mateixa època i un mateix espai geogràfic: el romànic.

A la seu del Museu d'Arqueologia de Catalunya a Girona, situada a l'església del monestir de Sant Pere de Galligants, ens aturarem especialment en la lectura dels capitells de les naus i els del seu claustre, fent notar als assistents diverses escenes, com ara la dels joglars que acompanyen a l'abat i que també es poden veure en una representació similar al Museu Nacional d'Art de Catalunya, en un dels murals de Sant Joan de Boí. Destacarem també la relació entre l'artista/artesà, la seva pròpia obra i els comitents mitjançant l'anàlisi de la inscripció de la rosassa del Museu d'Arqueologia.

L'activitat és gratuïta i oberta a tothom. Inscripció obligatòria, a partir del 28 de febrer.

Podeu descarregar el Dossier complet d'aquestes visites en aquest enllaç.  

 

Lugar ↑ subir

Eventos relacionados