Emagister Eventos

Organizado por Estudis Ciències de la Salut (UOC)

Les malalties neurodegeneratives en el segle XXI (III)

  • Fechas:

    Del 29/09/20 al 29/09/20

  • Lugar:

    Webinar Online, Barcelona, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

Les malalties neurodegeneratives en el segle XXI (III)

 

Al setembre de 2020, els Estudis de Ciències de la Salut de la UOC (ECS) compleixen el seu 10è aniversari. Durant aquests 10 anys, els ECS s’han consolidat com a Estudis amb titulacions vinculades a les Ciències de la Salut.  Els equips professionals que estem al darrera d’aquests Estudis estem il·lusionats en poder-ho celebrar amb la nostra comunitat d’estudiants, graduats, professorat docent col·laborador, professionals de tutoria i en definitiva amb tota la nostra audiència que està interessada en els programes de salut que desenvolupem, en les recerques que impulsem i impacte social que se’n deriva. Per a commemorar-lo, s’ha dissenyat un ampli programa d’activitats obert a la participació no només dels diferents estaments de la Universitat sinó de tots els col·lectius que puguin estar interessats. Aquesta celebració es realitzarà durant tot l’any acadèmic 2020-21 on tindran cabuda tots els programes formatius dels Estudis així com la recerca que duen a terme els nostres investigadors. 

La Jornada inaugural de la celebració dels 10 anys dels ECS es centra en l’àrea de coneixement de la Neurociència i Neuropsicologia de la UOC, on el professorat ha dissenyat tres webinars centrats en “les malalties neurodegeneratives al segle XXI”. Des de l'àrea de Neuropsicologia i Neurociències, i en col·laboració amb l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, s'ha dissenyat aquesta jornada, en la qual hi participaran el Dr. Jaume Kulisevsky juntament amb tots els experts de l'àrea, i, en l’últim webinar compten també amb la col·laboració del Prof. Jordi Sánchez, expert en videojocs, cine i televisió, i actualment director dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC.

Com a primer tasteig de la celebració d’aquests primers 10 anys dels ECS volem compartir tres gravacions realitzades pel director dels Estudis de Ciències de la Salut (Dr. Ramon Gomis) i per la Directora de Programa del Màster en Neuropsicologia (Dra. Elena Muñoz):

- Vídeo: “Celebració dels 10 anys ECS” 

- Vídeo: Àrea Neuropsicologia i Neurociència UOC 

- Vídeo: Jornada: Les malalties neurodegeneratives al segle XXI 

 

Aquests tres webinars ques es realitzaran en castellà, en format en línia i síncron amb l'opció de fer preguntes i seran penjats per a la seva visualització en el següent enllaç.

Important! A continuació trobaràs els horaris del webinar segons el teu lloc de residència:

 

CDMX, Bogota, Quito i Lima - 1 pm

 Barcelona, Madrid - 8 pm

 Santiago, La Paz, Asunción i Caracas - 2 pm

 Buenos Aires, Montevideo - 3 pm

 

Lugar ↑ subir

Programa ↑ subir

Aquest Webinar online es realitzarà en tres dies diferents: 15, 22 i 29 de setembre a les 8 pm (horari peninsular). Les sessions tindran una durada d'1:30h aproximadament i quedaran enregistrades al mateix canal de Youtube  amb la possibilitat de visualitzar-les posteriorment.

És necessari inscriure's en les tres sessions per separat. Podeu accedir a les altres dues clicant al nom de cada jornada.

 

Aquest Webinar del  29 de setembreRetrat cinematogràfic de les demències està dedicat al cinema. A través d’ell repassarem com s'han retratat les demències en quatre pel·lícules que aborden el tema des de diferents punts de vista. La perspectiva cinematogràfica de les malalties neurodegeneratives ens permetrà dibuixar-ne nous escenaris, imaginar-ne realitats futures o alternatives i plantejar visions de successos quotidians des de punts de vista mai abans contemplats. 

 
El debat estarà moderat per la Dra. Raquel Viejo-Sobera amb la intervenció d'experts en el tema des de diferents àmbits: Antonia Campolongo, infermera especialitzada en demències, el Dr. Salvador Macip, científic expert en envelliment i demències i el Dr. Jordi Sánchez, expert en cinema. 
 
Les quatre pel·lícules en les quals se centra el debat i que proposem a l'audiència perquè vegi o torni a veure abans del mateix són les següents:
 
  • Still Alice (Sempre Alice)

         Per veure el trailer clicka Away From Her (Lluny d'ella)

         Per veure el trailer clicka aquí

  • Arrugas

         Per veure el trailer clicka aquí

  • Robot ">            Per veure el trailer clicka aquí

Les pel·lícules seleccionades ens posaran en la pell de la persona amb demència, vivint el procés i les reflexions que suscita aquesta condició i també ens ajudaran a endinsar-nos en el punt de vista de les persones que l'envolten, les seves parelles, familiars, cuidadors i la societat. D'aquesta manera tindrem una perspectiva àmplia tant de la demència com de la seva representació en la gran pantalla.
 
Durant el debat abordarem temes com el tractament que es fa al cinema sobre l'envelliment i la progressió o no a demència, els diferents tipus de demència que no solen veure's reflectits, la perspectiva de la persona amb demència i els seus cuidadors, la visibilització del problema en la societat a través del cinema i de testimoniatges de persones conegudes, i com esperem que es tracti la demència en un futur no tan llunyà.
 

Ponentes ↑ subir

Patrocinadores ↑ subir

Eventos relacionados