Emagister Eventos

Organizado por Estudis Ciències de la Salut (UOC)

Les malalties neurodegeneratives al segle XXI (I)

  • Fechas:

    Del 15/09/20 al 15/09/20

  • Lugar:

    Webinar Online, Barcelona, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

Les malalties neurodegeneratives en el segle XXI (I)

 

Al setembre de 2020, els Estudis de Ciències de la Salut de la UOC (ECS) compleixen el seu 10è aniversari. Durant aquests 10 anys, els ECS s’han consolidat com a Estudis amb  titulacions vinculades a les Ciències de la Salut.  Els equips professionals que estem al darrera d’aquests Estudis estem il·lusionats en poder-ho celebrar amb la nostra comunitat d’estudiants, graduats, professorat docent col·laborador, professionals de tutoria i en definitiva amb tota la nostra audiència que està interessada en els programes de salut que desenvolupem, en les recerques que impulsem i impacte social que se’n deriva. Per a commemorar-lo, s’ha dissenyat un ampli programa d’activitats obert a la participació no només dels diferents estaments de la Universitat sinó de tots els col·lectius que puguin estar interessats. Aquesta celebració es realitzarà durant tot l’any acadèmic 2020-21 on tindran cabuda tots els programes formatius dels Estudis així com la recerca que duen a terme els nostres investigadors. 

La Jornada inaugural de la celebració dels 10 anys dels ECS es centra en l’àrea de coneixement de la Neurociència i Neuropsicologia de la UOC, on el professorat ha dissenyat tres webinars centrats en “les malalties neurodegeneratives al segle XXI”.  Des de l'àrea de Neuropsicologia i Neurociències, i en col·laboració amb l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, s'ha dissenyat aquesta jornada, en la qual hi participaran el Dr. Jaume Kulisevsky juntament amb tots els experts de l'àrea, i, en l’últim webinar compten també amb la col·laboració del Prof. Jordi Sánchez, expert en videojocs, cine i televisió, i actualment director dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC.

Com a primer tasteig de la celebració d’aquests primers 10 anys dels ECS volem compartir tres gravacions realitzades pel director dels Estudis de Ciències de la Salut (Dr. Ramon Gomis) i per la Directora de Programa del Màster en Neuropsicologia (Dra. Elena Muñoz):

- Vídeo: “Celebració dels 10 anys ECS” 

- Vídeo: Àrea Neuropsicologia i Neurociència UOC 

- Vídeo: Jornada: Les malalties neurodegeneratives al segle XXI 

 

Aquests tres webinars es realitzaran en castellà, en format en línia i síncron amb l'opció de fer preguntes i seran penjats per a la seva visualització en el següent enllaç.

Important! A continuació trobaràs els horaris del webinar segons el teu lloc de residència:

 

CDMX, Bogota, Quito i Lima - 1 pm

 Barcelona, Madrid - 8 pm

 Santiago, La Paz, Asunción i Caracas - 2 pm

 Buenos Aires, Montevideo - 3 pm

 

Lugar ↑ subir

Programa ↑ subir

Aquest Webinar online es realitzarà en tres dies diferents: 15, 22 i 29 de setembre a les 8 pm (horari peninsular). Les sessions tindran una durada d'1:30h aproximadament i quedaran enregistrades al mateix canal de Youtube  amb la possibilitat de visualitzar-les posteriorment.

És necessari inscriure's en les tres sessions per separat. Podeu accedir a les altres dues clicant al nom de cada jornada.

 

En aquest Webinar del 15 de setembre, L'abordatge de les malalties neurodegeneratives al segle XXI, el programa d'activitats és el següent:

 

- Inauguració i Presentació de la Jornada: Dr. Ramon Gomis, Director dels Estudis de Ciències de la Salut de la UOC.

 

- Conferència inaugural: Dr. Jaume Kulisevsky, Director de la Unitat de Parkinson i Trastorns del Moviment de l' Hospital de Santa Creu i St. Pau.

Demència de Cossos de Lewy-Demència associada al Parkinson

 

- UOC-Talks: L'abordatge de les malalties neurodegeneratives al segle XXI

Presentació del UOC-Talks i dels ponents a càrrec del Dr. Diego Redolar. Professor titular dels Estudis de Ciències de la Salut. Sotsdirector de Recerca dels Estudis de Ciències de la Salut de la UOC.

 

- Ponències
 
  • Dra. Ana Isabel Llorente. Professora docent col·laboradora del Màster Universitari de Neuropsicologia de la UOC. 

​Influència dels factors emocionals en el rendiment cognitiu en les malalties neurodegeneratives.

  • Dra. Elena Muñoz. Professora titular dels Estudis de Ciències de la Salut. Directora del Màster Universitari de Neuropsicologia de la UOC.

        Tècniques innovadores en el tractament de malalties neurodegeneratives.

  • Dr. Marco Calabria. Professor titular dels Estudis de Ciències de la Salut. Professor del Màster Universitari de Neuropsicologia de la UOC. 

​       Bilingüisme i malalties neurodegeneratives.

 
- Preguntes per part de l'audiència 
 
- Conclusions i Clausura del webinar per part del Dr. Diego Redolar

 

Ponentes ↑ subir

Patrocinadores ↑ subir

Eventos relacionados