Emagister Eventos

La UIB amb Europa

 • Fechas:

  Del 04/07/19 al 05/07/19

 • Lugar:

  Edifici Antoni Maria Alcover i Sureda, Palma, España (mare territorial) (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

Actualment, de cada vegada hi més emprenedors i investigadors universitaris que enfoquen els seus projectes envers l’àmbit internacional per diversos factors socioeconòmics. El plantejament d’aquests investigadors i emprenedors és internacionalitzar els resultats dels projectes que desenvolupen durant la carrera professional.

Hi ha moltes eines que faciliten la consecució d’aquest abast internacional. No obstant això, les que tenen més repercussió són, sens dubte, aquelles que estan relacionades amb l’àmbit de la digitalització i l’ús de les tecnologies digitals.

Aquestes noves tecnologies influeixen enormement en el procés d’internacionalització, ja que eliminen les barreres d’espai-temps, permeten d’arribar a més destinataris, impliquen menys esforç i costos, i tenen més rendibilitat.

Per aquest motiu, la Universitat de les Illes Balears (UIB) organitza la Jornada 'La UIB amb Europa', amb l’objectiu de donar a conèixer algunes de les oportunitats i instruments tecnològics que s’impulsen en l’àmbit de la digitalització i que poden ser d’interès per a emprenedors i investigadors universitaris que vulguin internacionalitzar els seus resultats.

En la jornada intervindran la doctora Irene López de Vallejo, membre del grup Ocean Protocol, que parlarà sobre la iniciativa Ocean Protocol en la qual es desenvolupa una xarxa i un protocol en codi obert que va permetre l’intercanvi i la creació del valor de la dada, establint les bases d’una infraestructura digital oberta. Així mateix, la senyora Núria de Lama Sánchez, de l’European Programs Manager a Atos Espanya, tractarà temes de dades massives, fent èmfasi especial en la manera com es duu a terme la transformació digital a Europa.

 

 


                                         

Lugar ↑ subir

Programa ↑ subir

Dijous, 4 de juliol

 

10.00 - 11.30 h - Ponència oberta a la UIB

"Ocean Protocol", a càrrec de la doctora Irene López de Vallejo, membre d'AIOTI text-align: justify;">  

11.30 - 12.00 h - Networking

 

12.00 - 13.30 h - Què feim a les IBs: 

 • Senyora Dolores Ordóñez, directora general de AnySolution. AnySolution a Europa i la seva plataforma IoT, NADIA.
 • Senyores Mari Paz Martínez i Carmen Crespo, Fundació BIT. Projectes de digitalització i impuls d'empreses de base tecnològica.
 • Doctor Maurici Ruiz, Professor de Geografia a la Universitat de les Illes Balears. Sistemes d'informació geogràfica per a millorar el coneixement basat en dades.
 • Senyor Javier Segovia, Autoritat Portuària de les Illes Balears. La transformació digital dels port de l'Autoritat Portuària de Balears.

 

Divendres, 5 de juliol

 

10.00 -11.30 h - Ponència oberta a la UIB

Oportunitats per a la Transformació Digital del sector turístic a Europa, a càrrec de la senyora Núria de Lama Sánchez, European Programs Manager d'Atos Spain

 

11.30 - 12.00 h - Networking

 

12.00 - 13.30 h - Què feim a les IBs: 

 • Senyor Jaume Monserrat, President de Turistec i Conseller Delegat de Dingus. Reptes de futur en el clúster de Turistec.
 • Senyor Bartomeu Crespí, Tècnic SmartOffice de l'Ajuntament de Palma. Pla Estratègic Innovació / SmartCity 2018 - 2022, Ajuntament de Palma.
 • Senyor Marc Fuster, de l'Universitat de les Illes Balears. Social media marketing: implicació i incidència en el sector hoteler de Mallorca.
 • Doctor Bartomeu Alorda, Professor de Tecnologia Electrònica a la Universitat de les Illes Balears. La SmartDestination de les Illes Balears.

 


                  

Eventos relacionados