Emagister Eventos

Organizado por Tecnocampus

"La revolució de les sèries". Dia Mundial de la Televisió a Catalunya

  • Fechas:

    Del 21/11/17 al 21/11/17

  • Lugar:

    Tecnocampus de Mataró, Mataró, Maresme, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

La revolució que estan provocant les sèries tan a nivell audiovisual com a nivell de model de negoci centraran la mirada de la quarta edició del Dia Mundial de la Televisió, que se celebrarà el dimarts dia 21 de novembre a l’Auditori de TecnoCampus.

Hi participaran analistes, crítics televisius, actors, escriptors i professors universitaris, que reflexionaran sobre com les sèries estan transformant la televisió tant des d’un punt de vista creatiu com de model de negoci.

No hi faltis!

falktis!

Lugar ↑ subir

Programa ↑ subir

Presentació a càrrec d’Anna Llacher, professora del Grau de Mitjans Audiovisuals.

10:30 h Ponència inaugural, a càrrec de l'actor Marcos Franz.

Franz va debutar al cinema sota la direcció d'Agustí Vila en el llargmetratge "La Mosquitera". Ha treballat per a The Young Pope, sèrie internacional produïda per Sky, Canal + i HBO, dirigida per Paolo Sorrentino. Actualment protagonitza la sèrie "Merlí" com Gerard Piguillem. Enguany Marcos Franz ha estat seleccionat com Actor Més Prometedor a la BLOOD RED CARPET 2017 al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges. Un programa per promoure artistes joves seleccionats per un jurat causa de la seva prometedora carrera.

10.45 h. Taula Rodona 1: "Les sèries com a element de transformació del relat audiovisual".

-Jordi Carrión, escriptor, crític televisiu i autor del llibre Teleshakespeare. Llicenciat i doctor en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra, és el director del Màster de Creació Literària d'aquesta mateixa universitat. Actualment parla de sèries al suplement ‘Cultura|s’ de ‘La Vanguardia’ i a la secció ‘El Ojo Crítico’ de Radio Nacional. Actualment escriu també a l'edició en castellà de 'The New York Times'.

-Jordi Balló, crític televisiu a ‘La Vanguardia’ i professor a la Universitat Pompeu Fabra. És també productor cinematogràfic i gestor cultural. Va ser director d'exposicions del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Ha publicat, amb Xavier Pérez, els assaigs ‘La llavor immortal’, ‘Jo ja he estat aquí’ i ‘El món, un escenari’.

-Eduard Cortés, director de la sèrie de TV3 i Veranda TV ‘Merlí’. Director i guionista català de televisió i de cinema, nominat al premi Goya en dues ocasions, com a director per ‘La vida de nadie’ i com a millor guió per ‘Otros días vendrán’. Ha dirigit aquests dos llargmetratges, el reconegut treball televisiu ‘El pallasso i el Führer’, i també les sèries de televisió ‘Oh! Europa’, ‘Sitges’, ‘La memòria dels Cargols’, ‘Psico express’ i ‘Les veus del Pamano’, entre d'altres.

-Alfons Gorina, Periodista cinematogràfic de Catalunya Radio al programa La Finestra Indiscreta. Periodista cinematogràfic que col·labora amb els programes Popap, on cada primer dilluns de mes fa una llista de les estrenes i novetats en cinema i sèries, i La Finestra Indiscreta, on també parla de sèries de televisió. És llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Ramon Llull. També ha col·laborat parlant de sèries de televisió al programa de Catalunya Ràdio ‘No em pots dir que no’, presentat per Anna Ayala.

Moderadora: Maddalena Fedele, professora del Grau de Mitjans Audiovisuals

11:30 h. Descans

11.45 h. Taula Rodona 2. "Les sèries com a element de transformació del model de negoci audiovisual".

-Víctor Sala, promotor del Festival Internacional de Sèries de Barcelona, el Serializados Fest, i de la revista 'Serializados', de la qual és cofundador.  Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra. Màster en Guió i Producció de Cine i TV a Blanquerna. I estudis a la FAMU de Praga. Escriu i parla sobre sèries i cinema a ‘Time Out Barcelona’, a La Xarxa de Comunicació Local i a ‘Serielizados’. Ha sigut guionista i co-director del curt ROBOTA, seleccionat a més de 20 festivals internacionals i nacionals.

-Judith Clares. Professora de Ciències de la Informació i la Comunicació, actualment és directora acadèmica del Postgrau en Distribució Audiovisual VOD i Nous Models de Negoci UOC-Filmin i codirectora acadèmica del Màster en Periodisme Digital i Direcció de Projectes de Comunicació Digital UOC-El Periódico-Lavinia. Acaba de publicar el capítol “Estrenos simultáneos: nuevas estratègies de distribución en cine y televisión” dins del llibre Profesionales de la Información y de la Comunicación, editat per la UOC.

Moderadora: Aitana Muntaner, directora de Lavinia Magenta, l'àrea de continguts d'actualitat.

Ponentes ↑ subir

Marcos Franz. va debutar al cinema sota la direcció d'Agustí Vila en el llargmetratge "La Mosquitera". Ha treballat per a The Young Pope, sèrie internacional produïda per Sky, Canal + i HBO, dirigida per Paolo Sorrentino. Actualment protagonitza la sèrie "Merlí" com Gerard Piguillem. Enguany Marcos Franz ha estat seleccionat com Actor Més Prometedor a la BLOOD RED CARPET 2017 al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges. Un programa per promoure artistes joves seleccionats per un jurat causa de la seva prometedora carrera.

Jordi Carrión, escriptor, crític televisiu i autor del llibre Teleshakespeare. Llicenciat i doctor en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra, és el director del Màster de Creació Literària d'aquesta mateixa universitat. Actualment parla de sèries al suplement ‘Cultura|s’ de ‘La Vanguardia’ i a la secció ‘El Ojo Crítico’ de Radio Nacional. Actualment escriu també a l'edició en castellà de 'The New York Times'.

Jordi Balló, crític televisiu a ‘La Vanguardia’ i professor a la Universitat Pompeu Fabra. És també productor cinematogràfic i gestor cultural. Va ser director d'exposicions del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Ha publicat, amb Xavier Pérez, els assaigs ‘La llavor immortal’, ‘Jo ja he estat aquí’ i ‘El món, un escenari’.

Eduard Cortés, director de la sèrie de TV3 i Veranda TV ‘Merlí’. Director i guionista català de televisió i de cinema, nominat al premi Goya en dues ocasions, com a director per ‘La vida de nadie’ i com a millor guió per ‘Otros días vendrán’. Ha dirigit aquests dos llargmetratges, el reconegut treball televisiu ‘El pallasso i el Führer’, i també les sèries de televisió ‘Oh! Europa’, ‘Sitges’, ‘La memòria dels Cargols’, ‘Psico express’ i ‘Les veus del Pamano’, entre d'altres.

Alfons Gorina, periodista cinematogràfic que col·labora amb els programes Popap, on cada primer dilluns de mes fa una llista de les estrenes i novetats en cinema i sèries, i La Finestra Indiscreta, on també parla de sèries de televisió. És llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Ramon Llull. També ha col·laborat parlant de sèries de televisió al programa de Catalunya Ràdio ‘No em pots dir que no’, presentat per Anna Ayala.

Víctor Sala, promotor del Festival Internacional de Sèries de Barcelona, el Serializados Fest, i de la revista 'Serializados', de la qual és cofundador.  Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra. Màster en Guió i Producció de Cine i TV a Blanquerna. I estudis a la FAMU de Praga. Escriu i parla sobre sèries i cinema a ‘Time Out Barcelona’, a La Xarxa de Comunicació Local i a ‘Serielizados’. Ha sigut guionista i co-director del curt ROBOTA, seleccionat a més de 20 festivals internacionals i nacionals.

Judith Clares. Professora de Ciències de la Informació i la Comunicació, actualment és directora acadèmica del Postgrau en Distribució Audiovisual VOD i Nous Models de Negoci UOC-Filmin i codirectora acadèmica del Màster en Periodisme Digital i Direcció de Projectes de Comunicació Digital UOC-El Periódico-Lavinia. Acaba de publicar el capítol “Estrenos simultáneos: nuevas estratègies de distribución en cine y televisión” dins del llibre Profesionales de la Información y de la Comunicación, editat per la UOC.

Patrocinadores ↑ subir

Eventos relacionados