Emagister Eventos

Organizado por Estudis Psicologia i Ciències de l'Educació

La professionalització de la qualitat de l’Educació Superior: el llarg camí cap al reconeixement d'una nova professió

 • Fechas:

  Del 27/09/18 al 27/09/18

 • Lugar:

  Sala Josep Laporte, UOC Avinguda Tibidabo, Barcelona, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

 
Aquesta jornada té com a objectiu la necessitat de posicionar professionalment el sector de la qualitat per tal que l’avaluació i la millora de la qualitat educativa s’integrin i es reconeguin com una part fonamental de les funcions i de l’activitat que es du a terme en les institucions que es dediquen a l’Educació Superior, i s'emmarca dins del màster universitari d’Avaluació i Gestió de la Qualitat en Educació Superior sorgit de la col·laboració entre la UOC, l’Agència de Qualitat Universitària de Catalunya (AQU) i la xarxa International Network for Quality Assurance Agencies in Higher Education (INQAAHE).
 
Per abordar la temàtica que ens ocuparà, comptarem, d’una banda, amb la participació d’estudiants del màster, que ens permetran conèixer els seus perfils professionals al voltant de la qualitat, les seves inquietuds, dificultats i, perquè no, els aspectes més gratificants. I d’altra banda, amb dos professionals experts en l’àmbit de la qualitat educativa, un d’ells amb un perfil més acadèmic i investigador i l’altre amb un perfil més tècnic i professional, que ens exposaran la seva visió de com s’hauria d’abordar la formació i el reconeixement dels professionals de la qualitat. Tot plegat, ens servirà per a encetar un debat entre tots els assistents a la jornada, amb l’ànim d’identificar quins són els reptes als quals ens enfrontem i les oportunitats que se’ns obren.
 
La jornada està adreçada a tota la comunitat del màster: estudiants, professorat i col·laboradors, però també a totes aquelles persones i professionals que estan orientats o tenen inquietuds al voltant de la qualitat en l’Educació Superior.
 
La inscripció és gratuïta, i es podrà assistir presencialment, com seguir en directe via streaming, prèvia inscripció i tria entre la modalitat presencial o virtual.
 
Els inscrits en la modalitat virtual rebran uns dies abans de l’acte l’enllaç d'accés a la plataforma de streaming de la UOC, on podran seguir l'acte en directe.
 

Lugar ↑ subir

Programa ↑ subir

27
Sep 2018
 • 14:00 - 14:30
  Benvinguda

  Dr. Carles Sigalès, Vicerrector UOC. Dr.Martí Casadesús, Director AQU. Dra.Nati Cabrera, Directora Màster.

 • 14:30 - 15:00
  Lliurament del premi al millor TFM 2017-18 atorgat per la UOC i certificat per INQAAHE

  Presenta Dr. Marcelo Maina, Professor del Màster i Dra. Esther Huertas, Professora col·laboradora del Màster.

  Intervenció de Susanna Karakhanyan, presidenta d'INQAAHE.

  Lliura el premi, Teresa Guasch, Directora dels Estudis de Psicologia i Ciències de l'Educació.

 • 15:00 - 15:45
  Parlem amb els estudiants del màster: perfils i perspectives professionals

  Presenta Nati Cabrera, Directora del Màster. Moderen: Eva Benito i Caterina Cazalla, tutores del Màster.

  Amb la intervenció de diversos estudiants del màster

 • 15:45 - 16:45
  L’acció professional des de la credencial del màster universitari d'Avaluació i Gestió de la Qualitat en l’Educació Superior. Col·loqui

  Intervenen: Dr. Sebastian Rodríguez Espinar (UB, expert en orientació acadèmico-professional i en avaluació institucional de la qualitat de l’Educació Superior) i Rafael Llavori de Micheo (Jefe de la Unidad de Relaciones Institucionales e Internacionales de ANECA). 

  Modera: Albert Sangrà, director acadèmic de la Càtedra UNESCO en Tecnologia i Educació per al Canvi Social a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

 • 16:45 - 17:00
  Agraïments i cloenda

  Dra. Nati Cabrera, Directora del màster

Ponentes ↑ subir