Emagister Eventos

Jornada Dilemes i Controvèrsies deontològiques en la Pràctica i la Recerca

 • Fechas:

  Del 14/04/18 al 14/04/18

 • Lugar:

  Col·legi Oficial d'Agents Comercials de Barcelona (COACB)
  C. Casp, 130
  08013 Barcelona, Barcelona, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

Aquesta jornada sobre ètica i psicologia està adreçada tant a professionals de la psicologia com a estudiants de graus, postgraus o màsters de psicologia de qualsevol territori. L’esdeveniment tindrà un format dinàmic mitjançant una sèrie de taules de discussió amb un moderador/relator i dos ponents. Amb aquest disseny es fomentarà, sobretot, una reflexió oberta, participativa i col·laborativa sobre les qüestions deontològiques tant en la pràctica com en la recerca en psicologia en relació a tres àmbits concrets: la psicologia clínica i de la salut, la psicologia jurídica i la psicologia social.


L’aportació d’experiències i dels casos dels ponents posaran de manifest l’enorme importància que té l’ètica i la deontologia per la nostra professió, la qual no es pot deslligar del servei que fem a les persones. En la societat actual de la postveritat és necessari preservar les normes i els codis que ens guien en la bona pràctica, tant en el nostre exercici professional com en els nostres entorns de recerca.


En aquest sentit tant el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) com els Estudis de Psicologia i d’Educació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) volen promoure el coneixement sobre l’ètica i la deontologia de la professió, tant en la seva vesant pràctica com de recerca per a ajudar a prevenir possibles errors i vulneracions deontològiques, i clarificar uns límits de l’exercici professional i de recerca que mai haurien de ser excedits. És a dir, potenciar el coneixement de l’ètica i la deontologia com quelcom que ha de conviure en el sentit comú dels psicòlegs.


La inscripció és gratuïta tant a professionals com a estudiants, i es pot triar entre la modalitat presencial o virtual.

Els assistents que no siguin estudiants universitaris rebran un certificat d’assistència en qualsevol de la modalitat triada.

Els estudiants universitaris rebran el certificat si assisteixen a la Jornada presencialment. Amb aquest certificat, els estudiants dels Estudis de Psicologia i Ciències de l'Educació de la UOC podran sol·licitar el reconeixement de 0,5 crèdits ECTS.

Els inscrits en la modalitat virtual rebran en els propers dies l’enllaç d'accés a la plataforma de streaming de la UOC, on podran seguir l'acte en directe.

Lugar ↑ subir

Programa ↑ subir

14
Abr 2018
 • 07:00 - 07:30
  Inscripcions i entrega de documentació
 • 07:30 - 08:00
  Inauguració

  A càrrec de Josep Vilajoana  (Degà  del COPC),  Mila  Arch (Presidenta  DEO  COPC)  i  Teresa Guasch Pascual (Directora  dels ’Estudis de Psicologia i Ciències de l'Educació de la UOC)

 • 08:00 - 09:30
  1a Taula. Dilemes i controvèrsies deontològiques en l’àmbit clínic

  Ponents: Cristian Ochoa i Nieves Pérez Marfil
  Relatora: Noemí Pereda

 • 09:30 - 10:00
  Pausa
 • 10:00 - 11:30
  2a Taula. Dilemes i controvèrsies deontològiques en l’àmbit forense

  Ponents: José Manuel Muñoz i Dolors Vinyes
  Relatora: Núria Vendrell

 • 11:30 - 13:30
  Pausa
 • 13:30 - 15:00
  3a Taula. Dilemes i controvèrsies deontològiques en l’àmbit social

  Ponents: Álvaro Rodríguez i Begoña Román
  Relator: Lupicinio Íñiguez

 • 15:00 - 15:30
  Cloenda

Ponentes ↑ subir

Patrocinadores ↑ subir