Emagister Eventos

Organizado por Universitat Oberta de Catalunya

JORNADA CANCEL·LADA!! III Jornada Trastorns de la Comunicació i la Deglució: la Prematuritat

 • Fechas:

  Del 28/03/20 al 28/03/20

 • Lugar:

  IDIBAPS. Auditori Esteve, c/ Rosselló, 149-153. 08036 Barcelona, Barcelona, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

La prematuritat és un indicador de risc d'afectació en l'àmbit motor, neurològic i cognitiu d'acord amb múltiples recerques. A més, diferents factors influents en el procés de desenvolupament del nen prematur (externs o propis del desenvolupament prematur)  poden causar un impacte en el desenvolupament del llenguatge, la comunicació i les funcions orals no verbals, com, la deglució. La detecció primerenca  de les patologies de la comunicació i la deglució per part dels professionals de la salut (per exemple, medicina, infermeria, logopèdia, fisioteràpia, psicologia, teràpia ocupacional o auxiliar sanitari) és fonamental per a prevenir el desenvolupament patològic i els efectes secundaris derivats de la manca d'una intervenció de qualitat. No obstant això, la promoció de la salut i la millora de la qualitat de vida d'aquesta població només seran possibles amb la intervenció d'unitats i professionals especialitzats en les patologies de la comunicació i la deglució la població prematura.

La III Jornada Trastorns de la Comunicació i de la Deglució: La Prematuritat s'ha creat amb la intenció de formar a professionals de l'àmbit de la salut sense necessitat de ser especialistes en les patologies de la comunicació i la deglució (medicina, infermeria, fisioteràpia, auxiliar sanitari) perquè puguin avançar el seu coneixement en la intervenció indirecta d'aquestes dificultats.

Per descomptat, la jornada també és d'interès per als professionals encarregats de prevenir, diagnosticar, avaluar i intervenir de les patologies de la comunicació, el llenguatge, la parla, la veu, l'audició i les funcions no verbals del sistema estomatognàtic, és a dir, el logopeda, però també per a investigadors i professionals de l'àrea l'educació que treballin amb població infantil prematura (mestres, pedagogs).

La jornada formativa compta amb la participació d'investigadors i professionals d'atenció directa d'àmbit internacional i nacional vinculats a diverses institucions universitàries, hospitalàries i soci-sanitàries. En el marc de l'àrea temàtica de la jornada, els objectius són:

 • Difondre el coneixement científic
 • Promoure la pràctica basada en evidències
 • Generar un espai de comunicació entre professionals, estudiants i familiars
 • Fomentar les pràctiques de recerca en la comunitat d'estudiants

La  III Jornada Trastorns de la Comunicació i de la Deglució: La Prematuritat se celebra en el marc del Grau de Logopèdia de la UVic-Ucc,UOC.

Podeu seguir-nos a través de Twitter, amb l'etiqueta #JornadaLogopedia

 

 

Lugar ↑ subir

Programa ↑ subir

8:30 - 9:00 Inscripcions

9:00 -9:30  Inauguració. Taula institucional

 • Dr. Alfonso Igualada Pérez, Director UOC del Grau de Logopèdia Uvic-UCC,UOC.
 • Christelle Serra Le Cheualier. Vicepresidenta de la Societat Catalana de Logopèdia.
 • Diana Grandi de Trepat. Membre de la Junta Directiva de AELFA-IF.
 • Xon Belmonte Mateu. Secretària de Junta del Col·legi de Logopedes de Catalunya
 • Marc Ramentol. Director General de Professionals de la Salut del Departament de Salut de la Generalitat.

9:30 -11:00 Communication and language development in preterm children from infancy to school age. Dr. Alessandra Sansavini (Ponència en anglès).

11:00 - 11:30  Networking i pausa cafè

11:30 - 12:30 Prematuritat i pràctiques centrades en la família. Cristina Diaz. 

12:30 - 13:30 Intervenció logopèdica des de la neonatologia. Rosanna Marí Vico. Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues.

13:30 -14:30  Dra. Silvia Martínez Nadal. Unitat Hospital Clínica.

14:30 Conclusions i cloenda
 

 

Ponentes ↑ subir

Eventos relacionados