Emagister Eventos

IX Trobada del grau de Llengua i Literatura Catalanes

  • Fechas:

    Del 02/03/19 al 02/03/19

  • Lugar:

    Carrer de Castellví, 8. Sant Cugat del Vallès, San Cugat del Vallés, Vallés Occidental, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

La  Trobada LiLC (en aquest vídeo pots veure què és una Trobada LiLC) serà el dissabte 2 de març a Sant Cugat del Vallès, a la Casa de Cultura, amb el complement d’una visita al claustre del monestir acompanyats pel professor d’art de la UOC Joan Campàs. Com sempre la Trobada inclourà una conferència              –enguany sobre la literatura infantil i juvenil catalana, a càrrec de l’escriptor i expert Miquel Desclot–, i la presentació de tres treballs de fi de grau del curs anterior.

L’activitat acabarà amb un dinar col·lectiu, al qual pots assistir, sempre que ho confirmis abans del 25 de febrer, en fer la inscripció a la Trobada (clicant a l'apartat "Inscriure-s'hi" d'aquesta mateixa pàgina).

Lugar ↑ subir

Programa ↑ subir

10.00 h

Benvinguda i obertura, a càrrec de Ona Domènech, directora del grau de Llengua i Literatura Catalanes de la UOC

10.15 h

Conferència “Literatura per a infants i joves?”, a càrrec de Miquel Desclot, escriptor, Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil (2002), Premi Aurora Díaz-Plaja d'articles sobre literatura infantil i juvenil (2015) i Premi Joan Coromines, de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (2016)

11.00 h

Pausa-cafè

Visita al claustre del monestir de Sant Cugat del Vallès, a càrrec del prof. Joan Campàs (UOC)

12.30 h

Presentació de treballs:

La condemna femenina en dues obres de literatura medieval. Anàlisi comparativa des de la perspectiva de gènere de Lo Somni de B. Metge i el Corbaccio de G. Boccaccio, per Montserrat Sanchez Borrachero (dir. Antònia Carré, prof. col·lab. UOC)

Salvar els mots d’una llengua. L’aportació de Joana Raspall a la lexicografia catalana, per Cristina Sans Mestre (dir. Josep D. Climent, prof. col·lab. UOC)

“Sí… Però, ara, ¿què faràs, aquí?” Estratègies narratives de plasmació de la immigració, l’alteritat i la subalternitat en La pell de la frontera, de Francesc Serés, per Roger Prims Vila (dir. Teresa Iribarren, UOC)

13.45 h

Cloenda a càrrec del Dr. Joan Fuster, director dels Estudis d’Arts i Humanitats de la UOC

14.15 h

Dinar col·lectiu

 

 

Eventos relacionados