Emagister Eventos

Organizado por Estudios de Economía y Empresa, con la colaboración de Eticentre y Forética

IV Jornada RSC UOC. Transformació tecnològica responsable, formació i ocupabilitat al llarg de la vida

  • Fechas:

    Del 21/11/18 al 21/11/18

  • Lugar:

    Seu UOC Palma, Carrer Ausiàs March, 11 Palma, Palma, España (mare territorial) (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

Aquest any es compleix el desè aniversari de l'esclat de la crisi financera que donaria lloc a una crisi econòmica amb impactes que encara es deixen sentir. Un d'ells és el de la desocupació dels majors de 45 anys, un col·lectiu especialment copejat per aquesta crisi. En concret, segons dades de la EPA, l'atur del col·lectiu major de 45 anys va augmentar entre 2007 i 2017 prop d'un 300% mentre que l'atur de llarga durada (més d'un any en atur) es va convertir en un dels problemes més seriosos del nostre país. A partir d'aquí, la permanència de moltes persones més de dos anys en les llistes de l'atur (atur de molt llarga durada), amb totes les contrarietats que això comporta, va ser creixent. Entre aquestes, la proliferació del denominat “efecte del treballador desanimat”: molts individus d'entre 45 i 65 anys que, després d'estar un temps considerable en l'atur i davant la perspectiva de no trobar ocupació, van acabar passant a la inactivitat. A més, el col·lectiu de dones encara es va veure especialment perjudicat, apareixent el denominat “efecte del treballador afegit”, on a conseqüència de la perduda de treball de les seves parelles o d’altres membres de la llar, o de la seva expulsió del mercat de treball, moltes dones que desenvolupaven el paper de cuidadores de la llar van passar a ser actives al mercat de treball, en un elevat percentatge a jornada parcial o dins de l'economia informal.


En paral·lel (o com a teló de fons) a la crisi, el desenvolupament de la tecnologia ha suposat també un repte important per aquests col·lectius. De fet, alguns estudis relacionen l'augment de l'atur en determinats sectors amb el desenvolupament tecnològic, que tendeix a beneficiar als treballadors més qualificats o amb una formació més adaptada, mentre que expulsa als que tenen coneixements menys actualitzats. I es tracta d'un fenomen que ja no només afecta a la indústria sinó que es va estenent al sector serveis (que ocupa a una gran part de la població) i que no només es relaciona amb la robotització sinó també a la irrupció i a les disrupcions creades per les tecnologies de la informació i la comunicació. En tot cas, aquest procés sembla afectar especialment a aquells llocs de treball basats en tasques més rutinàries i repetitives, que són els que tenen més risc de ser substituïts per màquines. Molts d'aquestes ocupacions estan cobertes per majors de 45 anys amb menor qualificació i on la bretxa digital s'eixampla. En definitiva, els aspectes relacionats amb la formació d'aquests grups també van estar darrere de les dificultats per tornar a trobar feina.


A partir d'aquí, la recuperació aquests individus per al mercat laboral resulta especialment complexa i tenen major risc de caure en l'exclusió social,  mentre el seu potencial reciclatge s'ha vist en moltes ocasions associat a la precarietat i a perfils associats a una menor qualitat de vida. La gran disjuntiva, afavorir polítiques perquè trobin ocupació aquest col·lectiu de majors de 45 anys o afavorir mesures que protegeixin als seus components per evitar que caiguin en l'exclusió social? La primera seria l'òptim, però, és realista?, van a poder trobar feines amb certa estabilitat? Hauríem de ser més pragmàtics? Com?


La Jornada de RSC de la UOC d'aquest any farà menció a totes aquestes problemàtiques alhora que donarà veu a diferents experts perquè ens puguin fer reflexionar sobre les possibles alternatives que venen tant del món empresarial com de l'administració. En aquest sentit, veurem quin hauria de ser el paper de les ajudes a aquests col·lectius en l'actualitat, quin pot ser el paper de la formació dins i fora de l'empresa, com es pot incentivar la contractació d'aquestes persones o com es poden mitigar els problemes psico-socials que es deriven de l'actual situació. I ho farem des d'una perspectiva àmplia però també fixant-nos en la realitat Balear i des del punt de vista d'alguns dels actors amb incidència en aquest tema. És per això que aquest any la Jornada està organitzada pel Màster Universitari en Responsabilitat Social dels Estudis d'Economia i Empresa de la UOC conjuntament amb Eticentre-Centre per a la Gestió Ètica de l'Empresa, i Forética-Lideratge Responsable.

Per motius d'aforament recomanem la inscripció prèvia (gratuïta).

 

Lugar ↑ subir

Programa ↑ subir

IV JORNADES RSC DE LA UNIVERSITAT OBERTA DE CATALUNYA. TRANSFORMACIÓ TECNOLÒGICA RESPONSABLE, FORMACIÓ I OCUPABILITAT AL LLARG DE LA VIDA

Carrer Ausiàs March, 11, Palma

21 novembre 2018

 

 

09:00 - 09:30  Acreditacions

 

09:30 - 09:45  Presentació institucional

Àngels Fitó. Directora dels Estudis d'Economia i Empresa de la Universitat  Oberta de Catalunya

Miquel Àngel Benito. President d'Eticentre

German Granda. Director general de Forètica

 

09:45 - 10:30  Ponència Principal

"Automatitzación, deslocalización y precariedad: nuevos y viejos riesgos a lo largo de la vida"

Miguel Ángel Malo. Professor de la Universidad de Salamanca. Ha estat president de la Associació Espanyola d'Economia del Treball i Economista senior de la Organització Internacional del Treball.

 

10:30 -11:45  Taula de debat

                  "Transformació tecnològica responsable. El futur del treball: Entreprise 2020"

 

 

                         Participants: 

Biel Frontera. Gerent de la Fundació BIT

José Manuel Sedes. Sustainable Business font-size: 16px;">de Vodafone Spain

Montse Moliner. Directora Comunicació, Relacions Institucionals i RSC de ManpowerGroup España

Belén Perales. Directora Responsabilitat Social Corporativa d'IBM España

Arancha Escalada. Responsable de RSC a Reale

Modera:

Germán Granda. Director general de Forética

                                                               

11:45 - 12:00: Cloenda de la Jornada

Pere Torrens. Director del SOIB - Servei d'Ocupació de les Illes Balears.

Montserrat Berini. Directora General de Transparència i Bon Govern del Govern de les Illes Balears.

Pastora MartínezVicerrectora de Globalització i Cooperació de la Universitat Oberta de Catalunya

 

12:00 Cafè - Networking

Patrocinadores ↑ subir

Eventos relacionados