Emagister Eventos

Organizado por Fundació Escola Internacional del Camp

III Jornada Pedagògica Sòcrates Educa

 • Fechas:

  Del 05/06/19 al 05/06/19

 • Lugar:

  Plaça del Fòrum · Escola Internacional del Camp, EscolaInternacional delCamp C/salvador Espriu s/nSalou, Salou, Tarragonés, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

Apunta't! T'hi esperem!

Durant la Jornada Pedagògica, parlarem dels Entorns d’Aprenentatge i com podem, família, docents, escola i alumnat, dibuixar i repensar nous Paisatges per Aprendre. Tindrem l’oportunitat d'escoltar i reflexionar conjuntament amb la participació de ponents de reconegut prestigui grans professionals de l'educació.

Us animem a veure en aquest enllaç el vídeo resum de l'última edició de les Jornades Pedagògica Sòcrates Educa. Veure vídeo

Activitat acreditada pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. 

Lugar ↑ subir

Programa ↑ subir

Personal learning environment. Creant espais d'aprenentatge. programa en pdf

Des de l’àmbit emocional i la neurociència, els recursos didàctics, el rol de l’alumnat, les famílies i del mestre, .... dissenyem els entorns que afavoreixen l’aprenentatge fent front als reptes i necessitats de l’escola del segle XXI.

Els Paisatges d’Aprenentatge motivadors, engrescadors i estimulants, permeten la reflexió, la cooperació, l’intercanvi, la inclusió... i esdevenen oportunitats d’aprenentatge on l’alumnat crea, comparteix el que sap i ensenya i, on el professorat dissenya l’entorn que afavoreix el creixement de les múltiples intel·ligències de l’alumnat.

La diversitat d'entorns permeten desenvolupar projectes educatius oberts al món i als seus interrogants, originals, creatius i significatius que preparen a l’alumnat a viure amb optimisme les incerteses del futur.

Són paisatges que dibuixen un nou model d’escola obert a la recerca científica, pedagògica, tecnològica, ... que canvien, creixen i es desenvolupen adaptant-se a les necessitats d'una societat en canvi constant.

Durant la Jornada Pedagògica, parlarem dels Entorns d’Aprenentatge i com podem,  família, docents, escola i alumnat, dibuixar i repensar nous paisatges per aprendre.

5
Jun 2019
 • 17:15 - 17:45
  Acollida i lliurament de la documentació. Networking.
 • 17:45 - 18:00
  Inauguració de la Jornada

  Benvinguda a càrrec del Dr. Gabriel Ferraté president de la Fundació Escola Internacional del Camp, president de la comissió Pedagògica.

  Inauguració de la Jornada a càrrec de la Sra. Olga Fernández inspectora dels Serveis Territorials d’Ensenyament de Tarragona.

  Presentació de la Jornada a càrrec de la Sra. Hermínia Martí, sots directora de l'EIC, coordinadora de la III Jornada Pedagògica.

   

 • 18:00 - 18:15
  Presentació i lliurament Premi Internacional en Educació Josep M. Bach. Ponència: On va l'educació - ensenyar i aprendre al segle XXI.

  La Fundació de l’Escola Internacional del Camp (FEIC), a través del Premi Internacional en Educació Josep M. Bach, reconeix i promou projectes singulars i innovadors de l’activitat educativa en l’àmbit internacional.

  La comissió pedagògica de l’escola i responsable de resoldre la convocatòria per aquesta primera edició, atorga el premi a Teach For All: és una xarxa d’organitzacions dedicades a lluitar contra les desigualtats educatives arreu del món; el seu objectiu és que tots els nois i noies, amb talent i compromís, puguin fer i ser el que es proposin, independentment dels mitjans que tinguin les seves famílies.

  Durant la Jornada tindrem l'oportunitat de conèixer el projecte i la singularitat del guanyador d'aquesta primera edició de la mà del Sr. Xavier Prats Monné, actual Special Advisor of Teach for All,  qui serà el responsable de recollir el guardó i presentar-nos l’essència i raó de ser del projecte.

   

 • 18:15 - 19:00
  Ponència. Enseñar desde el cerebro del que aprende.

  Sr. José Antonio Fernández Bravo. Soy docente, escribo e investigo, sobre Educación y procesos de enseñanza para la Innovación Educativa, subrayando que la pregunta fundamental no es cómo de bien realiza el niño los ejercicios que hace, sino cuánto bien le hacen al niño los ejercicios que realiza.

  Sigo animado por el convencimiento de que no hay aprendizaje donde no haya desafío que provoque en el alumno una necesidad a su “querer conocer”. Dedico mi vida a ESCUCHAR a los niños y persigo, para el avance educativo, un cambio radical de estado mental y nivel de consciencia. Sueño con el que enseña, el despertar para el que aprende; construyendo la escuela que no existe para el alumno que no llega.

   

 • 19:00 - 19:45
  Ponència. Entornos de aprendizaje y funciones protagonistas en la acción de aprender: desde la emoción, pasando por los tiempos y desembocando en lo físico

  Sr. José Ramón Gamo. Socio fundador de Centros CADE (Centro de Atención a la Diversidad Educativa). Especialista en Audición y Lenguaje, neuropsicología infantil y del Desarrollo. Director técnico de la Fundación Educación Activa y director psicopedagógico del Proyecto Lumen de atención educativa y psicológica. Cofundador de Niuco.

  Pasó de la patología a la vocación. Con 16 años tuvo la suerte de dar con un grupo de especialistas que le ayudaron a superar su dislexia y déficit de atención, y que le motivaron a estudiar sobre los trastornos del aprendizaje para poder ayudar a niños.

  Es Cofundador de Niuco, proyecto que tiene como objetivo transformar la educación y las instituciones a través de la Neurodidáctica, liderando un cambio de cultura en el entorno educativo sustentado en la ciencia.

   

 • 19:45 - 20:00
  Reflexions finals i torn obert de preguntes. Tancament de la III Jornada Pedagògica Sòcrates Educa.
 • 20:00 - 20:30
  Networking Cocktail

Ponentes ↑ subir

Eventos relacionados

 • feb

  19

  Presentación del libro: 'A quienes aman el mundo'

   

  Loyola Cordoba, Calle Escritor Castilla Aguayo, Córdoba, España

  El Rector de la Universidad Loyola, Gabriel Pérez Alcalá y el profesor del Departamento de Comunicación y Educación, Francisco Pérez Valencia, presentan en los Campus de la Universidad el libro 'A quienes aman el mundo'. Escrito por el profesor Pérez Valencia, se trata de un ...
  Eventos similares:
  Docencia
 • feb

  20

  Presentación del libro: 'A quienes aman el mundo'

   

  Universidad Loyola. Avda. de las Universidades, s/n. 41704 Dos Hermanas

  El Rector de la Universidad Loyola, Gabriel Pérez Alcalá y el profesor del Departamento de Comunicación y Educación, Francisco Pérez Valencia, presentan en los Campus de la Universidad el libro 'A quienes aman el mundo'. Escrito por el profesor Pérez Valencia, se trata de un ...
  Eventos similares:
  Docencia
 • feb

  21

  Mesa redonda "¿Cómo aumentar el impacto de mis publicaciones?"

   

  Rectorado

  INTRODUCCIÓN Gran parte de la labor de los investigadores y profesores universitarios se centra en la divulgación a nivel internacional de sus resultados, con la producción de, entre otros, artículos científicos. Para que éstos sean cuantificados en su perfil profesional y ...
  Eventos similares:
  Docencia