Emagister Eventos

Organizado por eLearn Center

II What if...? Beer (acte intern UOC)

  • Fechas:

    Del 05/06/18 al 05/06/18

  • Lugar:

    UOC 22@ Rambla de PobleNou156, Barcelona, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

Hi ha experts que són capaços d'analitzar les nostres expressions facials o el nostre llenguatge corporal fins al punt de reconèixer emocions o intencions que la majoria de gent no sap veure. Què passaria si les màquines fossin capaces de fer això i molt més?

Què passarà el dia en què les màquines puguin percebre i interpretar correctament informació de microexpresions, canvis molt subtils en el color de la pell, ritme cardíac, respiració, o canvis en el camp electromagnètic que envolta una persona, i usar tota aquesta informació per desxifrar el que sentim i pensem, i fins i tot per predir el que farem en cada moment? I tot això a distància, sense posar sensors sobre la pell, sense que ens adonem. Encara que l'ésser humà no té telepatia les màquines podrien arribar a llegir el nostre pensament i emocions millor que nosaltres mateixos. No estem aïllats, irradiem moltes senyals que provenen del nostre interior. Encara que aquesta tecnologia pugui semblar ciència ficció ja existeixen recerques i resultats en aquestes direccions.

Imaginem un món amb màquines capaces d'entendre les nostres emocions millor que nosaltres mateixos. Aquestes màquines podrien ser professors perfectes, capaços de saber en cada moment què ens motiva, quan estem entenent un concepte i quan no, quan una explicació està captant la nostra atenció i quan no. O psicòlegs perfectes, que podrien detectar què ens fa infeliços i guiar-nos d'una forma precisa cap al nostre benestar. Per descomptat aquestes tecnologies també tenen riscos. Aquestes màquines podrien ser venedors perfectes, generant publicitat personalitzada 100% efectiva, entre altres amenaces. 

En les pel·lícules de ciència ficció els robots emocionalment intel·ligents solen ser els que tot ho emboliquen i els que es veuen com un perill (el robot Sonny a I Robot, Hall a 2001, Wall-E, etc.). Per exemple, a la pel·lícula I Robot, els humans no triguen a veure a Sonny com una amenaça perquè té intel·ligència emocional i és impredictible i incontrolable. D'altra banda, la mateixa pel·lícula I Robot també mostra la importància que les màquines tinguin empatia, ja que l'empatia els permet entendre que actuar de manera purament racional de vegades pot ser una mala opció. Al final, aquests robots emocionals solen ser els que salven el món (bé… no sempre).

Ens pot semblar una amenaça el fet de desenvolupar màquines emocionalment intel·ligents, ja que aquestes intel·ligències ens exposen a les nostres pròpies debilitats. Però, no seria més amenaçant desenvolupar intel·ligències artificials super-humanes que no tinguin intel·ligència emocional?

El proper 5 de juny, en una activitat lúdica, la Dra. Ágata Lapedriza, directora del Màster Universitari en Bioinformàtica i Bioestadística (UOC-UB), ens farà una introducció sobre el tema. Després, tots els assistents podrem imaginar com respondre a l'escenari plantejat... I això ho farem mentre prenem una cervesa i intentem, per sobre de tot, passar-nos-ho bé!

 

 

Lugar ↑ subir

Ponentes ↑ subir

Patrocinadores ↑ subir

Eventos relacionados