Emagister Eventos

Organizado por Estudis Psicologia i Ciències de l'Educació

I Jornada UOC-FEAEC de Lideratge Educatiu. "Compromís ètic i lideratge educatiu"

 • Fechas:

  Del 22/05/19 al 22/05/19

 • Lugar:

  Col.legi d'Agents Comercials. Carrer de Casp, 130, 08013 Barcelona, Barcelona, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

DESCRIPCIÓ

Us convidem a la I Jornada sobre Lideratge Educatiu que organitza la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), juntament amb el Fòrum Europeu d'Administradors de l'Educació a Catalunya (FEAEC). La jornada és, a més, una activitat formativa per als participants en el Postgrau en Lideratge i Gestió de Centres Educatius de la UOC, reconegut pel Departament d'Ensenyament com a requisit de formació per a l'accés a funció directiva.

Per a aquesta primera edició hem triat un tema d'actualitat en els nostres centres educatius: el compromís ètic. I el relacionem amb el lideratge educatiu ja que considerem que no es pot liderar de forma educativa sense compromís. 

Ens acompanyarà la professora Maria Begoña Román Maestre, de la Facultat de Filosofia de la UB i Presidenta del Comitè d'Ètica de Serveis Socials de Catalunya que posarà las bases de la temàtica per, a continuació, iniciar un debat amb directors de diferents centres educatius i inspectors sobre experiències concretes en lideratge educatiu i compromís ètic.

Considerem que aquesta és una temàtica rellevant avui. Algunes veus questionen avui el paper educatiu dels centres com a institució i la capacitat del professorat de mostrar el seu compromís ètic en diferents àmbits. Els diferents lideratges en el centre  actuen d'acord amb el seu compromís ètic professional i personal, i cal compaginar aquesta actuació amb la finalitat educativa i social de l'escola. El debat està servit i les vostres aportacions i experiències seràn molt positives. Us hi esperem!

Jornada gratuïta. En tant que l'aforament és limitat, et preguem que en cas que finalment no puguis assistir, ens ho facis saber per poder atendre una possible llista d'espera.

 

 

Lugar ↑ subir

Programa ↑ subir

22
May 2019
 • 17:30 - 18:00
  Arribada

  Rebuda dels assistents i lliurament de la documentació.

 • 18:00 - 18:10
  Benvinguda

  A càrrec de Josep Maria Duart, Director del Programa de Postgrau en Lideratge i Direcció de Centres Educatius, i Maria Mercè Berengueras Pont, Presidenta del FEAEC.

 • 18:10 - 19:15
  Ponència principal

  A càrrec de Begoña Román: "Compromís ètic: una qüestió personal, professional i comunitària".

 • 19:15 - 20:30
  Taula rodona i debat

  Amb Jacint Bassó, Laia Bou i Rosa Clar. Modera Valentí Feixas.

 • 20:30 - 20:30
  Fí de l'acte

Ponentes ↑ subir