Emagister Eventos

Any Internacional de la Taula Periòdica

  • Fechas:

    Del 31/12/19 al 31/12/19

  • Lugar:

    Universitat de les Illes Balears, Palma, España (mare territorial) (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

La Universitat de les Illes Balears se suma a l'Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics amb un programa d'activitats que es desplegarà de maig a desembre i que han dissenyat conjuntament el Departament de Química de la UIB, el Col·legi Oficial de Químics de les Illes Balears i l'Associació de Químics de les Illes Balears.

Programa d'activitats

Al juny es duu a terme la campanya divulgativa «Tot és química», amb la qual es pretén donar a conèixer el paper que té la química en la recerca de solucions per a reptes mundials en àmbits tan diversos com ara el medi ambient, l’energia, l’alimentació o la salut.

Del 21 de setembre al 18 d'octubre, el Centre de Cultura de Sa Nostra acollirà l'exposició «L’art de la taula: taula periòdica, les dones i els seus elements». L’exposició conjuga l’art i la ciència per destacar el paper integrador de la taula periòdica, ja que recull tots els elements químics i els ordena segons les seves propietats, tant els naturals, que s’originen a l’Univers, com els artificials. Així mateix, recordarà i farà incís en el treball de les dones que han contribuït al desenvolupament de la taula periòdica.  

El 7 d’octubre, el doctor Claudi Mans i Teixidó, professor emèrit jubilat d'Enginyeria Química de la Universitat de Barcelona, impartirà la conferència «Taules periòdiques insòlites». Serà a les 19.30 hores, a Ca n'Oleo.

En aquest mateix període, la campanya divulgativa «Tot és química» arribarà a les escoles de les Illes Balears.

Totes aquestes activitats tenen el suport del Vicerectorat de Campus Digital i Transmèdia, el Vicerectorat de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries, la Facultat de Ciències, la Unitat de Gràfics i Visió per Ordinador de la UIB, la Vicepresidència i Conselleria de d'Innovació, Recerca i Turisme, i la Conselleria d'Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears.

L'Assemblea General de les Nacions Unides (ONU) ha proclamat el 2019 Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics (IYPT 2019), amb el propòsit de celebrar la gènesi i el desenvolupament de la taula periòdica des del descobriment del sistema periòdic per part de Dmitri Mendeléiev, ara fa cent cinquanta anys. Així mateix, es pretén donar a conèixer el paper de la química en la recerca de solucions per a reptes mundials, com ara el desenvolupament sostenible, el futur d’una energia neta, l’alimentació o la salut.

Lugar ↑ subir

Programa ↑ subir

Eventos relacionados