Emagister Eventos

Any Internacional de la Taula Periòdica

 • Fechas:

  Del 31/12/19 al 31/12/19

 • Lugar:

  Universitat de les Illes Balears, Palma, España (mare territorial) (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

La Universitat de les Illes Balears se suma a l'Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics amb un programa d'activitats que es desplegarà de maig a desembre i que han dissenyat conjuntament el Departament de Química de la UIB, el Col·legi Oficial de Químics de les Illes Balears i l'Associació de Químics de les Illes Balears.

Programa d'activitats

Al juny es duu a terme la campanya divulgativa «Tot és química», amb la qual es pretén donar a conèixer el paper que té la química en la recerca de solucions per a reptes mundials en àmbits tan diversos com ara el medi ambient, l’energia, l’alimentació o la salut.

Del 21 de setembre al 18 d'octubre, el Centre de Cultura de Sa Nostra acollirà l'exposició «L’art de la taula: taula periòdica, les dones i els seus elements». L’exposició conjuga l’art i la ciència per destacar el paper integrador de la taula periòdica, ja que recull tots els elements químics i els ordena segons les seves propietats, tant els naturals, que s’originen a l’Univers, com els artificials. Així mateix, recordarà i farà incís en el treball de les dones que han contribuït al desenvolupament de la taula periòdica.  

El 7 d’octubre, el doctor Claudi Mans i Teixidó, professor emèrit jubilat d'Enginyeria Química de la Universitat de Barcelona, impartirà la conferència «Taules periòdiques insòlites». Serà a les 19.30 hores, a Ca n'Oleo.

En aquest mateix període, la campanya divulgativa «Tot és química» arribarà a les escoles de les Illes Balears.

Totes aquestes activitats tenen el suport del Vicerectorat de Campus Digital i Transmèdia, el Vicerectorat de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries, la Facultat de Ciències, la Unitat de Gràfics i Visió per Ordinador de la UIB, la Vicepresidència i Conselleria de d'Innovació, Recerca i Turisme, i la Conselleria d'Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears.

L'Assemblea General de les Nacions Unides (ONU) ha proclamat el 2019 Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics (IYPT 2019), amb el propòsit de celebrar la gènesi i el desenvolupament de la taula periòdica des del descobriment del sistema periòdic per part de Dmitri Mendeléiev, ara fa cent cinquanta anys. Així mateix, es pretén donar a conèixer el paper de la química en la recerca de solucions per a reptes mundials, com ara el desenvolupament sostenible, el futur d’una energia neta, l’alimentació o la salut.

Lugar ↑ subir

Programa ↑ subir

Eventos relacionados

 • nov

  13

  XIX Simpósio Regional Educacional "San Alberto Magno"

   

  Avenida Camilo José Cela, 13071, Ciudad Real, España

  Este Simposio es una de las actividades que, bajo diferentes denominaciones, se han venido celebrando tradicionalmente en nuestra Facultad en los últimos años. El objetivo es continuar estrechando la relación entre los docentes universitarios y los profesores de los IES y de Formación ...
  Eventos similares:
  Ciencias
 • nov

  13

  VIII Olimpiada Científico-Técnica

   

  Avenida Camilo José Cela, Ciudad Real, España

  Con el fin de promover el interés por la Ciencia y la Tecnología en estudiantes de Bachillerato y Formación Profesional de Castilla La Mancha, se organiza la Olimpiada Científico-Técnica. Esta OLimpiada trata de una competición de grupos de 3 alumnos de bachillerato o formación ...
  Eventos similares:
  Ciencias
 • nov

  13

  Mujeres de ciencia (Getafe)

   

  Campus de Getafe UC3M, Calle Madrid, Getafe, España, Aula Magna.

  10:00h. Concepción Cascajosa Virino (UC3M) Semana de la Ciencia Más información ...
  Eventos similares:
  Ciencias