Emagister Eventos

Organizado por Universitat Rovira i Virgili

Investidura de Hugh Scott Fogler com a doctor honoris causa

  • Fechas:

    Del 15/04/16 al 15/04/16

  • Lugar:

    Paranimf de la Universitat, C/De l'Escorxador, s/n, Tarragona, Tarragona, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

La Universitat investeix com a doctor honoris causa Hugh Scott Fogler, professor d'Enginyeria Química a la Universitat de Michigan (EUA). És la 38ª personalitat científica investida per la URV.

El professor Fogler és conegut per ser l'autor de dos veritables bestsellers en el seu camp: "Elements of chemical reaction engineering", el llibre de text d'enginyeria química més venut al món, i "Strategies for creative problem solving", que permet introduir les estratègies creatives per a la resolució de problemes, en les quals ha estat pioner, com a competències essencials per als enginyers.

Les seves investigacions, centrades en el transport i reacció en medis porosos, relacions químiques en medis fosos, cinètiques de gel·lació i enginyeria de la reacció quimica en el marc de la indústria del petroli, han estat molt reconegudes. Apassionat de l'enginyeria química, creu que els seus professionals són un dels col·lectius essencials per afrontar els reptes d'aquest segle XXI: el desenvolupament tecnològic i la sostenibilitat en l'energia, l'aigua, la salut o els aliments. La raó és que tenen capacitat de col·laborar transversalment amb la resta d'àmbits científics i tecnològics.

El professor Azael Fabregat, del Departament d'Enginyeria Química de la URV, fa de padrí del doctorand. L'acte és obert a tothom.

Lugar ↑ subir