Emagister Eventos

Organizado por Universitat Pompeu Fabra

Hackers Matemàtics a la Xarxa

  • Fechas:

    Del 29/06/20 al 03/07/20

  • Lugar:

    Curs no presencial, Barcelona, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

Des dels orígens de l’escriptura, s’ha plantejat el repte de l’escriptura secreta, en què l’objectiu és escriure un missatge de tal manera que només uns receptors concrets puguin entendre’n el contingut. La criptografia s’ha encarregat durant milers i milers d’anys de proporcionar eines per garantir l’escriptura secreta. Considerada durant molt de temps un art, avui en dia fa un ús extensiu de les matemàtiques per tal de garantir la seguretat als navegadors d’internet o a les comunicacions sense fils, per citar-ne alguns exemples.

Al curs Hackers Matemàtics a la Xarxa revisarem els principals conceptes criptogràfics, tot fent un repàs històric que ens portarà des de l’Antiguitat fins als jeroglífics egipcis, passant per civilitzacions com la grega o la romana o la coneguda màquina Enigma, utilitzada pels nazis durant la Segona Guerra Mundial, fins a arribar al seu ús avui dia, facilitant les comunicacions segures a través d’Internet.

El curs se centrarà a aprofundir els principals conceptes matemàtics que ens permetran entendre com es garanteixen la seguretat i la privacitat de la xarxa avui en dia. A la vessant més experimental, s’utilitzaran eines que permetran analitzar les comunicacions tot veient l’ús dels conceptes introduïts durant el curs.

Lugar ↑ subir