Emagister Eventos

Organizado por Formació Permanent

Reserva de plaça Postgrau en Atenció a la persona en situació d'Úrgencia i/o Emergència

 • Fechas:

  Del 04/10/16 al 23/06/17

 • Lugar:

  Fundació Tecnocampus, Mataró, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

TÍTOL PROPI DE LA UNIVERSITAT POMPEU FABRA (UPF)
Dates: del 4 d'octubre de 2016 a juny de 2017
Durada: 35 ECTS/350 hores
Dies i horaris: Dimarts 9 a 14h i de 15 a 18h
Modalitat: presencial
Orientació: professionalitzador
Idiomes: català i castellà
Places: 32
Preu: 2975€ (curs complet)
5% de descompte acumulable per preinscripcions fetes fins el dia 17 de juny de 2016
Mòduls que es poden cursar de forma independent:
Mòdul de Suport Vital Avançat (SVA)
Preu:400 €
Mòdul de Suport Vital Immediat en Pediatria (SVIP)
Preu: 550€
Mòdul de Suport Vital Avançat en Trauma (SVAT)
Preu: 500€
Informació i Assessorament Tècnic:
Sra. Lorena Molina Raya (Coordinadora acadèmica del Postgrau): lmolina@tecnocampus.cat
Dr. Francesc Carmona Jiménez (Coordinador assistencial del Postgrau): fcarmona@tecnocampus.cat
Sr. Jaime Carballedo Pulido.(Coordinador técnico del Postgrau): jcarballedo@tecnocampus.cat
Sol·licitud d’Informació i Inscripcions:
Formació Permanent:
Tel. (+34) 93 702 19 59
formaciopermanent@tecnocampus.cat

PRESENTACIÓ

A Catalunya s’estima que es poden arribar a atendre més de 8 milions d’urgències a l’any amb els diferents recursos assistencials. Uns 3 milions i mig de persones són ateses als serveis d’urgències hospitalàries de centres especialitzats, uns 2 milions i mig als centres d’urgència d’atenció primària (CUAP) i més de 1 milió i mig són ateses pel servei d’emergències mèdiques (SEM).
Es fa evident que els professionals de salut, tant metges com infermers necessiten adquirir una formació específica en aquest camp per tal que puguin identificar i avaluar les situacions de risc vital i proporcionar una actuació immediata. Han de desenvolupar habilitats en el presa de decisions, pensament crític i treball en equip per tal convertir-se en professionals altament qualificats per proporcionar una assistència segura i de qualitat a la persona, sense deixar de banda, el suport i l’acompanyament a la persona i la família en moments tant crítics i de tanta angoixa.
Per aquests motius volem formar professionals excel·lents en l'àmbit de l’assistència en urgències i emergències, volem obtenir resultats diferents i tal i com deia Albert Einstein: “Per obtenir resultats diferents has de fer coses diferents” i això és el que fem! Un equip de professionals que treballen a l’assistència guiaran als estudiants amb metodologies docents innovadores i amb simulació avançada al CSIS (Centre de Simulació i Innovació en Salut) per l’assoliment de les competències necessàries per aconseguir el nostre objectiu.

A QUI VA DIRIGIT

Diplomats i/o graduats en Infermeria i llicenciats i/o graduats en Medicina que estiguin interessats en adquirir els coneixements i habilitats necessàries per proporcionar una atenció integral a una persona en situació d’urgència i/o emergència.

Lugar ↑ subir

Programa ↑ subir

CONEIXEMENTS
· FONAMENTS EN URGÈNCIES I EMERGÈNCIES
o Urgències cardiovasculars.
o Urgències respiratòries.
o Altres urgències.
o Pacient intoxicat.
· URGENCIES MATERNO-INFANTIL
o Urgències obstètriques i ginecològiques.
o Urgències pediàtriques.
o Urgències neonatals.
· PACIENT CREMAT
· GERIATRIA
o Pacient crònic complex.
o Assistència al final de la vida.
TÈCNIQUES
· TRAUMA LLEU
o Immobilitzacions.
o Sutures.
o Guixos.
· PROVES COMPLEMENTÀRIES.
o ECG.
o Ecografia.
o Radiologia.
o Anàlisis clínics.
COMPETÈNCIES
· TRIATGE EN ACCIDENT MÚLTIPLES VÍCTIMES (AMV). RISC NUCLEAR, BIOLÒGIC I QUÍMIC (NBQ). SIMULACRE.
· LABORATORI DE SIMULACIÓ.
· CURS COM DONAR MALES NOTICIES.
· SUPORT VITAL
- Suport Vital Avançat - SVA (Cronograma específic)
Director: Francesc Carmona Jiménez
· Instructors: Pilar Palma Padró
· José Ramón Moreno Zafra
· Juan Carlos Rodríguez Venega
- Suport Vital Avançat en Trauma - SVAT (Cronograma específic)
Director: Luis Renter
- Suport Vital Immediat Pediàtric - SVAP (Cronograma específic)
Director: José Ramón Moreno Zafra
PRÀCTIQUES
· PRÀCTIQUES EN URGÈNCIES I SEM (SISTEMA D’EMERGÈNCIESMÈDIQUES)
o Servei d’urgències.
o Servei d'emergències mèdiques - MIKE (SEM)
o Servei d'emergències mèdiques - INDIA (SEM)

Ponentes ↑ subir

PROFESSORAT

Els docents que impartiran el temari del postgrau són experts en aquesta àrea i compten amb metges i infermeres dels serveis d’urgències hospitalàries i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Cal destacar la participació del Dr. Francesc Carmona, metge del SEM, coordinador del Grup de Treball de Suport Vital Avançat del Consell Català de Ressuscitació (CCR) i de l’European Resuscitation Council (ERC) i secretari del CCR.
Els docents que impartiran cada temari del postgrau seran experts d’aquesta àrea i contem amb metges i infermeres dels serveis d’urgències hospitalàries i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).
Sra. Lorena Molina Raya:Directora acadèmica del postgrau. Infermera. PhD student en el programa de Biomedicina de la UPF. Màster Universitari de Lideratge i Gestió dels Serveis d’Infermeria. (UB). Coordinadora i docent del Grau en Infermeria de Tecnocampus Mataró (UPF). Infermera al serveis d’urgència de BSA i infermera del Sistema d’Emergències Mèdiques de Barcelona SEM.
Dr. Francesc Carmona Jiménez: Director assistencial del Postgrau. Llicenciat en Medicina i Cirurgia General per la UB. Especialista en Medicina Familiar i Comunitària, Hospital Vall d’Hebron. Màster Oficial en Atenció Integral al Pacient Crític i Emergències. UB. Metge del Sistema d’Emergències Mèdiques de Barcelona. Metge del “MotoGP World Championship Medical Team” . Secretari del Consell Català de Ressuscitació. Formador de formadors en Suport Vital Bàsic, Immediat, Avançat i Avançat en Trauma del Consell Català de Ressuscitació. Coordinador del Grupo de Treball en Suport Vital Avançat del Consell Català de Ressuscitació. Membre del Grup de Treball en Suport Vital Avançat del European Resuscitation Council.
Sr. Jaime Carballedo Pulido: Coordinador del Postgrau.Infermer. Professor associat del Tecnocampus Mataró (UPF). Infermer al serveis d’urgència de BSA i infermer del Sistema d’Emergències Mèdiques de Barcelona. Màster en Assistència Integral en urgències i emergències, IEM i UAB. .
Dr. Alonso Mateos Rodriguez: Llicenciat en medicina y cirurgia. Especialista en Medicina Familiar y Comunitària. Máster en Medicina de Emergències. Actualment Metge del SUMMA 112. Docent en la Universitat Francisco de Vitoria.
Dra. Ana Vázquez Suárez: Doctora en Medicina i Cirurgia per la UAB, 2010. Llicenciada en Medicina per la Universitat de Santiago de Compostela. Especialista en Medicina Interna en el Hospital Universitari Vall d’Hebrón. Vocal del grup de treball d’ecografia de la SEMI (Sociedad Española de Medicina Interna) en el que ha participat com docent en cursos de formació i en la preparació de material didàctic, així com a ponent a la I Reunió d’Ecografia clínica, amb el tema : “Formación ecográfica en el ámbito de urgencias”. Ha realitzat múltiples cursos presencials i online de formació en ecografia des de l’any 2008. Especialista en Medicina d’urgències en l’Hospital Vall d’Hebron i en la unitat de Patologia Pleural.
Dra. Anna Casanovas:Llicenciatura de Medicina General i Cirurgia. Universitat de Barcelona, Campus Hospital Cínic.Especialista en Anestesiologia , Reanimació i Terapèutica del Dolor. Adjunta Servei d’Anestesiologia, Reanimació i terapèutica de dolor a Grup ANES.SL : Clínica Diagonal d’Esplugues i Clínica CIMA- Hospital Sanitas Barcelona.
Cristian Torrent: TES (Tècnic en transport sanitari). Amplia experiència professional en l’àmbit de la assistència prehospitalària en SVB i SVA. Format en SVB+DEA, SVA i SVAT.
Ernesto Cuenca: TES (Tècnic en transport sanitari). Amplia experiència professional en l’àmbit de la assistència prehospitalària en SVB i SVA. Format en SVB+DEA, SVA i SVAT.
Sra. Gema Marmisa: Infermera. Llicenciada en Sociologia i Ciències Politiques. Treballa a la Oficina de Coordinació de Transplantaments de la Comunitat de Madrid.
Sra. Ingrid Giró: Infermera al SEM i Unitat de cremats de la Vall d’Hebrón. Màster Universitari en “Atenció Integral al Malalt Crític i Emergències” (125 crèdits), Universitat de Barcelona, Barcelona 2009-2012. Diploma de Postgrau en “Atenció Prehospitalària Urgent” (20 crèdits), FU de Girona, Girona 2005.
Dr. Luis Renter: Llicenciatura en Medicina y Cirurgia Facultat de Medicina de Saragossa. Especialitat en Pediatria y àrees específiques. Hospital Vall d'Hebron, Barcelona. Subespecialitat en Cures Intensives Pediàtriques. UCIP Hospital Val d'Hebron per la Societat Espanyola de Cures Intensives Pediàtriques. Instructor en RCP Avançada Pediàtrica y Neonatal pel Grupo Espanyol de RCP Avançada Pediàtrica y Neonatal. Instructor en Assistència Inicial al Trauma Pediàtric per la Societat Espanyola de Cirurgia Pediàtrica. Metge adjunt UCIP Hospital Parc Taulí Sabadell.
Dr. Manuel Gracia Romero:Doctor en medicina amb menció internacional, amb qualificació excel·lent “cum laude” títol: “influencia de la administración de fluidos sobre el desarrollo y la severidad del edema pulmonar en un modelo experimental de lesión pulmonar aguda”. (febrer 2014). Màster en emergències extrahospitalaries: processos assistencials integrats (en procés). Universitat de Cádiz. Llicenciat en medicina: 2000-2006. Universitat de Cádiz. FEA Medicina Intensiva en Hospital SAS Jerez de la Frontera y Hospital Jerez Puerta del Sur.
Sra. Mónica Murillo: Infermera. Especialitat infermeria en salut mental. Postgrau en salut primària. Amplia experiència en la atenció a persones con patologies mentals. Treballa en les cures i atenció a persones en deshabitualització de drogodependències i salut mental.
Dr. Serafín Alonso Vila:Doctor en Medicina Interna per la UAB, 2012. Llicenciat en Medicina per la Universitat de Santiago de Compostela. Especialista en Medicina Interna en el Hospital Universitari Vall d’Hebrón. Director i Metge Cap del Hospital de “La Fraternidad en Chinguetti (Mauritania)”, 2010. Metge adjunt, especialista en Medicina Interna, de la Unitat d’Urgències del Hospital Vall d’Hebron. A 2011 Middle Grade SpR en A&E, QEQM Hospital en Margate (UK). I treballa per International SOS como Site Medical Officer en Sierra Leona y Guinea-Conakry. Actualment en Sierra Leona. Experiència en l’àmbit de la docència en diferents cursos, màster i postgraus.
Dr. Xavier Jimènez Moreno:Doctor en Medicina i Cirurgia en 2001. Llicenciat en Medicina i Cirurgia General per la UAB. Especialista en Medicina Familiar i Comunitària, Hospital Vall d’Hebron. Professor Associat de la Facultat de Medicina (UAB) des de 2011. Cap d’urgències Àrea General de l’Hospital de la Vall d’Hebrón i Responsable Territorial de les Urgències a la Barcelona Nord. Participa en diferents línies de recerca i ha publicat nombrosos articles en revistes científiques de prestigi.

Eventos relacionados

 • dic

  01

  XLII CONGRESO DE LA SOCIEDAD ESPAÑOLA DE GENÉTICA

   

  Facultad de Ciencias Biológicas, Calle José Antonio Novais, Madrid, España

  Bienvenidos al Congreso de la Sociedad Española de Genética Madrid 17, 18, y 19 de junio El congreso se celebrará en la Facultad de Ciencias Biológicas de la Universidad Complutense de Madrid. El programa de trabajo que se está preparando incluye siete sesiones, con comunicaciones ...
  Eventos similares:
  Biología
  Ciencias
  Otros
 • sep

  20

  - 17th RODENS ET SPATIUM - International Conference on Rodent Biology 20–24 September 2021, Valladolid, SPAIN

   

  Palacio de Congresos Conde Ansúrez, Calle Real de Burgos, Valladolid, Spain

  Rodents are an outstanding group of living organisms. One of every three known mammal species is a rodent. They account for the largest fraction of mammalian diversity on Earth, and their relevance to ecosystems and human interests is practically unparalleled. Rodents have adapted ...
  Eventos similares:
  Biología
 • sep

  22

  European Congress of Marine Biotechnology

   

  Bulevar Louis Pasteur, Málaga, España

                                                                                                                            ECMB2020 ANNOUNCEMENT Dear colleagues, The ESMB Board has decided that our European Congress of ...
  Eventos similares:
  Biología
  Biotecnología
  Piscicultura