Emagister Eventos

Organizado por Formació Contínua

Curs de Suport Vital Avançat en Trauma

  • Fechas:

    Del 29/03/16 al 29/04/16

  • Lugar:

    Fundació Tecnocampus, Mataró, Maresme, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

Modalitat: Semipresencial
Dates:
- Curs a distància mitjançant la plataforma docent Moodle: del 29 de març de 2016 al 22 d'abril de 2016.
- Fase presencial:
1a EDICIÓ: Dies 25,26 i 27 d'abril de 2016.
2a EDICIÓ: DIes 27,28 i 29 d'abril de 2016.
Horari: de 9 a 19 h (primer dia) i de 9 a 13.30h (segon dia).
Durada: 12 hores presencials i 30 hores de treball online (6,4 crèdits del CCFCPS).
Preu: 400 €

Presentació

La mort sobtada cardíaca (MSC) és la responsable de més del 60% de les morts per malaltia coronària. La incidència anual de la parada cardíaca extrahospitalaria és aproximadament de 38 per cada 100.000 habitants, sent la supervivència del 10,7%. Això suposa per al global de la Union Europea (507.000.000hab) gairebé 200.000 episodis de mort sobtada amb només 20.000 supervivents.
La taxa de supervivència de la MSC es relaciona directament amb la rapidesa amb que s'instauri el tractament i amb la coordinació d'una sèrie d'accions, conegudes com a cadena de la supervivència, encaminades a aconseguir la recuperar als pacients que sofreixen una MSC amb la millor qualitat de vida possible. És per tant crucial per als equips d'emergències, conèixer perfectament el maneig dels pacients que sofreixen una MSC.

Objetius

L'objectiu del curs és ensenyar el substrat teòric del maneig del pacient que sofreix una MSC, així com les habilitats tècniques necessàries i la capacitat de liderar un equip d'emergències, segons les recomanacions vigents del Consell Català de Ressuscitació (membre del Consell Español de Resucitación Cardiopulmonar), i considerat equivalent al curs del European Resuscitation Council.

Dirigit a

El curs es dirigeix a aquells metges o infermers d'àrees d'Urgències o pacient crític que en la seva labor habitual s'enfrontin a situacions de mort sobtada cardíaca o als quals es trobin en formació per a tal menester.

Certificat

Certificat oficial emès pel Consell Català de Ressuscitació / Consell Espanyol de Ressuscitació Cardiopulmonar, amb equivalència al curs del European Resuscitation Council, acreditat amb 11,5 crèdits pel Consell Català de Formació Continuada dels Professions Sanitàries – Comissió de Formació Continuada del Sistema Nacional de Salut.

Lugar ↑ subir

Programa ↑ subir

Programa
El curs es divideix en una fase inicial “on line”, que s'iniciarà 4 setmanes abans de la fase presencial i en la qual l'alumne haurà de realitzar unes tasques amb l'ajuda del Manual de Suport Vital Avançat, en la plataforma virtual del Consell Català de Ressuscitació (www.aulaccr.cat), amb la finalitat d'adquirir un mínim de coneixements per a la segona fase. En aquesta segona fase, evidentment pràctica, s'ensenyeran les tècniques i habilitats pròpies del Suport Vital avançat i es treballarà la capacitat de lideratge dels equips.
La durada de la fase presencial serà de 12h dividides en dues jornades.
Avaluacions i acreditació
És obligatori el 100% de l'assistència al curs. Els alumnes que superin satisfactòriament les avaluacions teòriques i pràctiques rebran un certificat emès pel Consell Català de Ressuscitació / Consell Espanyol de Ressuscitació Cardiopulmonar, amb equivalència al curs del European Resuscitation Council, acreditat amb 11,5 crèdits pel Consell Català de Formació Continuada dels Professions Sanitàries – Comissió de Formació Continuada del Sistema Nacional de Salut.

Ponentes ↑ subir

Coordinació
Lorena Molina Raya:Directora acadèmica i coordinadora del postgrau. Infermera. PhD student en el programa de Biomedicina de la UPF. Màster Universitari de Lideratge i Gestió dels Serveis d’Infermeria. (UB). Cordinadora i docent del Grau en Infermeria de Tecnocampus Mataró (UPF). Infermera al serveis d’urgència de BSA i infermera del Sistema d’Emergències Mèdiques de Barcelona SEM.
Francesc Carmona Jiménez: Llicenciat en Medicina i Cirurgia General per la UB. Especialista en Medicina Familiar i Comunitària, Hospital Vall d’Hebron. Màster Oficial en Atenció Integral al Pacient Crític i Emergències. UB. Metge del Sistema d’Emergències Mèdiques de Barcelona. Metge del “MotoGP World Championship Medical Team” . Secretari del Consell Català de Ressuscitació. Formador de formadors en Suport Vital Bàsic, Immediat, Avançat i Avançat en Trauma del Consell Català de Ressuscitació. Coordinador del Grupo de Treball en Suport Vital Avançat del Consell Català de Ressuscitació. Membre del Grup de Treball en Suport Vital Avançat del European Resuscitation Council.
Professorat
El professorat del curs s'estructura en funció de les categories del "Consejo Español de RCP i del CCR", creat a tal efecte i que es correspon amb les categories de l'ERC, del qual el curs és equivalent.
- Instructor-Director: metges que han realitzat el curs d’instructors, dins de la cadena de formació de formadors; poden dirigir i impartir qualsevol curs de Suport Vital, inscrits en el Registre de l’European Resuscitation Council.
- Instructors: personal mèdic i d'infermeria, que han realitzat el curs d'instructors, dins de la cadena de formació de formadors; poden dirigir i impartir qualsevol curs de Suport Vital Avançat, inscrits en el Registre de l'European Resuscitation Council o des del Consejo Español de Resucitación.
En curs estàndard es manté una relació professor/alumne de 1/6-8. En un curs estàndard per a 28-24 alumnes, amb una ratio mínima de 2 instructors per cada grup de 6-8 alumnes.

Eventos relacionados