Emagister Eventos

Organizado por Formacio Contínua

Curs Construeix la teva impressora 3D

  • Fechas:

    Del 12/03/16 al 13/03/16

  • Lugar:

    Fundació Tecnocampus, Mataró, Maresme, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

Dates: 12 i 13 de març
Dies de la setmana: dissabte i diumenge.
Preu:499 € ( inclou impressora)

Presentació

Presentem el taller d’ impressió 3D on aprendràs a muntar i utilitzar la teva impressora 3D de forma pràctica des de cero, rebràs tota la informació necessària per fer impressions de qualitat tot adquirint una visió general de tot el que envolta la tecnologia d’impressió 3D. Obtindràs d’aquest curs la teva pròpia impressora 3D, model Formbytes One.

Dirigit a

La nostra filosofia es intentar que aquesta tecnologia estigui a l’abast de tothom i per això els nostres cursos estan oberts a tothom, sense límit d’edat. És un curs interessant tant per sectors tècnics (enginyeria, disseny, arquitectura…) i totes aquelles persones que estiguin interessades a adquirir la seva primera impressora 3D.

Objectius i consideracions

Un cop finalitzat el curs, cada participant s’emportarà la seva impressora 3D llesta per imprimir i una visió general dels softwares i coneixements de com es prepara un arxiu per imprimir. El model del curs es pot adaptar i orientar en funció dels interessos dels participants.

En aquest taller cada participant obtindrà un KIT amb tots els components necessaris per construir la seva impressora 3D Formbytes One, així com 200gr de plàstic PLA.
Cada participant haurà de portar el seu ordinador, per la instal·lació dels software i posterior sessió d’ impressió.
No és necessari que els participants portin eines, es proporcionaran en el propi curs.
No es necessari coneixements de CAD ni d’electrònica.
La impressora que es proporcionarà es una Formbytes One, és un model totalment portable i encara que petita en format te una àrea de impressió de 150x125x100 (ampliable), a demés de totes les prestacions (resolució i velocitat) de impressores de cost superior.
Assessorament tècnic i acompanyament en futurs dubtes.

Lugar ↑ subir

Programa ↑ subir

Dissabte:
- Introducció al curs i seguidament sessió teòrica sobre impressió 3D, per donar una visió global de tot el que esta passant amb la impressió 3D i extreure així el seu potencial.
– Qüestions.
- Inici del muntatge
- Col·locació safata d’impressió i calibrat. Instal·lació programes de control de la impressora 3D i posta en marxa. Workflow on trobar, descarregar i pujar peces d’internet. Explicació format STL, exportació model per imprimir. Calibrat, CAM (laminat) i explicació del G-Code Primera impressió.
Diumenge:
Sessió d’impressió (9.30-15.00) Impressió de models propis o de internet. Fi sessió i posta en comú.

Ponentes ↑ subir

Coordinació: Formbytes Technologies, empresa dedicada al disseny i producció de hardware d’impressores 3D així com a la divulgació d’aquesta tecnologia. Empresa ubicada en el Tecnocampus de Mataró.
Professorat: L’equip de Formbytes dirigit per Miquel Lloveras, Arquitecte i Màster en arquitectura avançada. Membre del FalLab Team, professor assistent en el grup de recerca Digital Techtonics a l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya.

Eventos relacionados