Emagister Eventos

Vols conèixer el moviment global per l’accés obert? Vine a veure Paywall!

  • Fechas:

    Del 24/10/18 al 24/10/18

  • Lugar:

    Cinemes Girona, Carrer de Girona, 175, 08037 Barcelona, Barcelona, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

Vols conèixer el moviment global per l’accés obert? Vine a veure Paywall!

Cada any, el negoci de les editorials acadèmiques mou 25,2 bilions de €.

Quin preu té la publicació de la recerca? Quins són els costos ocults de l’edició acadèmica? Per què cal impulsar l’accés obert a les publicacions científiques? Per donar resposta a aquestes i d’altres preguntes, la UOC i la Universitat de Barcelona (UB) et conviden a veure el documental Paywall. The Business of Scholarship als Cinemes Girona dimecres 24 d’octubre a les 17h en el marc de la Setmana d’Accés Obert (22 al 28 d’octubre). L’entrada és gratuïta! Cal inscripció prèvia.

El documental, produit i dirigit per Jason Schmitt, aporta una mirada crítica sobre com funciona el sistema actual de publicacions científiques i aporta idees de millora en el futur. Posteriorment a la projecció, hi haurà un col·loqui obert entre Alexandre López-Borrull (Professor dels Estudis de Ciències de  la Informació i de la Comunicació de la UOC) i Brian Russell (Activista i voluntari a Collaction.org, una ONG neerlandesa dedicada a buscar solucions a problemes d’acció col·lectiva, entre els quals la Ciència Oberta), moderat per Nadja Gmelch, coordinadora del Pla d’Acció de Coneixement Obert de la UOC.

Des que es va estrenar el documental, el setembre de 2018,i fins a finals d’any més de 120 universitats i institucions de tot el món, incloses les Nacions Unides, han projectat o projectaran el documental, que es distribueix sota llicència de creative commons.

Idioma del documental: VOS

Idioma del col.loqui: català/castellà

                                                      

 

Lugar ↑ subir

Eventos relacionados