Emagister Eventos

Organizado por Estudis Psicologia i Ciències de l'Educació

Realitat virtual en la intervenció psicològica amb infants i adolescents: no són només ulleres i vídeos

 • Fechas:

  Del 02/10/18 al 02/10/18

 • Lugar:

  Auditori, Movistar Centre Barcelona, Carrer Fontanella, 2, Barcelona, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

Diuen que el futur és digital, connectat i compartit, però ja hem superat aquesta frontera, això és el present. L’ús de la realitat virtual (RV) en la intervenció psicològica és un fet en la sanitat pública i privada, i s’ha mostrat efectiva per a la intervenció infantojuvenil en el camp de les fòbies, ansietat, teràpia cognitiva i física, dolor. Òbviament, no es tracta només de posar-se unes ulleres o de mirar un vídeo 360º, sinó que cal fer-ho en un entorn segur, amb el suport necessari per gestionar les ansietats que apareguin, i també cal fer-ho en un entorn virtual dissenyat especialment per a la intervenció.  Per tant, la RV ha de formar part de la intervenció psicòlogica per a proporcionar una experiència immersiva, planificada i supervisada.

 

Utilitzes la RV en la teva pràctica professional? T’agradaria fer-ho? O simplement tens curiositat? En els tres casos t'interessa. T'hi esperem.

 

L'objectiu d'aquest acte és posar en relleu les possibilitats de la realitat virtual per a la intervenció psicològica infantojuvenil. Això es fa per a situar al professional en el marc dels nous perfils i competències professionals que són necessàries avui dia.
D’altra banda, l’esdeveniment pretén ser el punt de partida de la segona edició del Màster en Intervenció Psicològica Infantil i Juvenil: Tècniques i Estratègies d’Intervenció, on l’ús de les TIC és un dels seus eixos principals.
A la conferència es mostrarà com el professional de psicologia infantojuvenil utilitza la Realitat Virtual i vídeos 360º en la seva pràctica. En aquesta sessió s’explicarà com utilitzar un entorn virtual en el procés psicoterapèutic, explicant el per què de cadascuna de les fases de l’experiència virtual. També s’abordarà la importància d’assessorar, des de la psicologia, als dissenyadors d’entorns virtuals per a la salut i la qualitat de vida. Finalment, hi haurà un debat sobre  pros i contres de l'ús de l'RV en diferents contextos professionals. 

L’acte serà presentat per l’Eulàlia Hernández Encuentra. Compta amb la ponència de l’Ariadna Torres García i en Jordi Royo, i un debat moderat per la Montserrat Martínez García

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia.

L'acte es desenvoluparà en castellà i es retransmetrà per streaming. Aquelles persones que desitgin inscriure's i seguir la sessió online, podran seguir-la a través d'aquest enllaç.

 

 

Lugar ↑ subir

Programa ↑ subir

2
Oct 2018
 • 16:00 - 16:30
  Benvinguda i presentació del màster universitari en Psicologia Infantil i Juvenil
 • 16:30 - 18:00
  Conferència: "Superant fronteres: l'ús de la RV en la teràpia infantil en nens amb càncer"

  Inclou explicació i justificació de l'ús de la RV com a eina en el procés psicoterapèutic.

 • 18:00 - 18:30
  Debat sobre l'ús de la RV en la intervenció psicològica en l'àmbit públic i privat

Ponentes ↑ subir

Patrocinadores ↑ subir

Eventos relacionados