Emagister Eventos

La intervenció en psicologia infantil i juvenil des de l'orientació psicodinàmica

  • Fechas:

    Del 09/11/18 al 09/11/18

  • Lugar:

    Av. Tibidabo, 39-43

    08035 Barcelona, Barcelona, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

Aquest seminari s'emmarca en la proposta formativa del màster universitari de Psicologia Infantil i Juvenil: Tècniques i estratègies d'intervenció, el qual ofereix una formació de caràcter aplicat i professionalitzat que permet aprofundir en la intervenció psicològica en salut mental d'infants i adolescents des d’orientacions teòriques diferents i en contextos diferents. L’enfocament és plural i integrador, i l’objectiu és dotar al professional d’eines de diferents models teòrics que li puguin ser útils en la seva pràctica.

Amb aquesta voluntat, oferim un seguit d'activitats que pretenen complementar i enriquir alguns dels aspectes que es treballen en les aules del màster. En aquesta ocasió, la sessió està centrada en la intervenció des del model psicodinàmic.

La jornada està organitzada en dues parts. En una primera part, s’oferirà una conferència sobre tècniques i les actituds i el treball personal del terapeuta psicodinàmic.

En una segona, es treballaran estratègies i tècniques concretes pròpies del model psicodinàmic per a la intervenció amb infants i adolescents de diferents edats. Serà una activitat eminentment pràctica en la qual, en base a casos simulats, es farà una demostració de les tècniques i una posada en pràctica amb els assistents, a fi d’aconseguir una major integració a través de l'experiència.

Aquest seminari va dirigit als estudiants del màster, i també a totes aquelles persones interessades en la intervenció en l’àmbit infanto-juvenil des d’una perspectiva psicodinàmica.

 

L’activitat és presencial. Però si algú ho desitja, podrà seguir la conferència inicial per streaming* (només la conferència). 

http://streaming.aistechnology.es/uoc/dhdlive_tibi/land/

L'activitat es realitzarà en castellà i s’enregistrarà amb finalitats didàctiques. Els assistents prèviament signaran un document de cessió de drets d'imatge.I aquells que assisteixin a tota la jornada rebran un certificat d'assistència.

Places limitades. L'activitat és gratuïta però cal inscriure-s'hi.

 

*L'adreça de l'streaming es publicarà aquí el mateix dia de l'activitat.

Lugar ↑ subir

Programa ↑ subir

16.00 h - Acreditació               

16.30 h - Benvinguda i presentació
 

16.45 h - PART I. Conferència: Aportacions a la psicoterapia infantojuvenil des de l'actual perspectiva psicodinàmica, a càrrec de Jordi Borràs Galindo.  

Partint de la pluralitat teòrica i tècnica del model psicodinàmic actual, i la seva convergència amb d'altres disciplines científiques, es parlarà dels elements comuns, conceptuals i tècnics, que constitueixen aportacions específiques, importants i útils per al tractament d'infants i joves. Ens centrarem en l'anàlisi de dues tècniques que considerem particularment rellevants en aquest àmbit: la psicoteràpia focal i la psicoteràpia basada en la mentalització. Finalment abordarem la importància concedida des del model psicodinàmic al treball personal i d`autoconeixement del psicoterapeuta, així com al treball en equip que resulta un context clau facilitador de la comprensió del procés i l'èxit terapèutic. 

Es pot seguir per streaming. 

 

18.00 h - Pausa cafè

18.15 - 20.50 h - PART II. Tècniques psicodinàmiques, a càrrec de Mireia Escardíbul, Rosario Carrasco i Jordi Borràs.

Role-playing 
dels terapeutes on se simularà l'aplicació de tres tècniques bàsiques de la intervenció psicodinàmica infantojuvenil; serà enregistrat. Al final, posada en pràctica d’una de les tres tècniques per part dels assistents; sense enregistrament. 

No es pot seguir per streaming. 

 

21.00 h - Cloenda

Ponentes ↑ subir

Eventos relacionados