Emagister Eventos

Organizado por UOC Alumni

Jornada Alumni Madrid 2019

  • Fechas:

    Del 04/07/19 al 04/07/19

  • Lugar:

    COAM, Calle de Hortaleza, 63, 28004 Madrid, Madrid, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

Jornada anual Alumni 2019 - Madrid
 
GRADUADES I GRADUATS QUE CANVIEN EL MÓN
Educació i pau | dones | migracions | tecnologies | disrupció
 
Les graduades i els graduats de la UOC són un exemple del compromís amb la societat i de la cultura de l'esforç i del treball.
 
 
El feminisme és una trinxera tendra de conquesta de nous drets, de víctimes traient-se l’estigma i alçant-se com a supervivents.

 
 
Quines són les fonts d’energia actuals a Espanya, quins problemes presenten i com podem donar resposta al requeriment dels científics?
 
 
Tots els infants tenen dret a créixer en pau i seguretat per a treure el millor de si mateixos. Què passa amb els infants i adolescents migrants i refugiats?

 
La pobresa és hereditària en el 80% dels casos. Què podem fer per a trencar aquest cercle?
 
 
 
El futur del treball, com modificarà els avenços tecnològics?

 
Professionals que en el seu dia a dia defensen els drets de la infància, especialment de les nenes i els nens que es troben en situació de perill. Que aposten per la tecnologia com a instrument per a millorar la vida de les persones i com a eina per a capacitar professionalment col·lectius en risc d'exclusió social. Que treballen des de les institucions per a millorar les polítiques de migració
 
 

 

4 de juliol  19.00 h
Col·legi Oficial d'Arquitectes de Madrid
Carrer de Hortaleza, 63, 28004 Madrid

 

                                                                             

Lugar ↑ subir

Programa ↑ subir

5 alumni | 5 experiències de canvi i de transformació |
5 exemples de treball per a un futur millor.

 

Acte presentat i moderat per la periodista Gemma Nierga.

18:00 h: Acreditació i recepció dels assistents.

18:45 h: Obertura de portes de la sala.

19:00 h: Paraules de benvinguda, a càrrec de Josep Jonás, president de UOC Alumni.

19:05 h: Graduades i graduats que canvien el món:

 

Cal que, des dels feminismes, es transmeti una idea apoderadora, a més de la capacitat transformadora de les societats.

La idea és fer veure que és un canvi democratitzador, mundial i imparable, una trinxera tendra de conquesta de nous drets, de víctimes traient-se l’estigma i alçant-se com a supervivents.

El feminisme és una trinxera tendra de conquesta de nous drets, de víctimes traient-se l’estigma i alçant-se com a supervivents.

 

 

A l’octubre del 2018, l’IPCC va aprovar un informe sobre l’escalfament global. En el mateix document es limitava la pujada de temperatures a 1,5° en lloc dels 2° esperats al final d’aquest segle. Per a dur endavant aquesta limitació es necessiten canvis de gran transcendència en l’àrea energètica. Es necessita energia neta per a aturar l’escalfament. Quines són les fonts d’energia actuals a Espanya, quins problemes presenten i com podem donar resposta al requeriment dels científics?
 
L’escalfament global és un fet, i només canvis de gran transcendència en l’àrea energètica el podran aturar.
 

Les conseqüències de la pobresa en la infància és un drama que afecta un de cada tres infants al nostre país, en el seu present i en el seu futur. Una pobresa que, si no s'aborda adequadament, serà hereditària en el 80% dels casos. Però això no és inevitable, ja que podem «trencar el cercle» i evitar les causes i les conseqüències de la pobresa.

 

Independentment del lloc de naixement d'una persona Apeldoorn, Alacant o Addis Abeba, tothom té dret a viure en pau i segur. Però què passa quan les persones es veuen obligades a migrar?

 

Assistim a la quarta revolució industrial, gran evolució tecnicoeconòmica de la humanitat que implicarà una nova manera d’organitzar els mitjans de producció, les fàbriques intel·ligents (smart factories). Les seves bases tecnològiques seran la internet de les coses, els sistemes ciberfísics, la cultura faedora (maker). Com modificaran tots aquests canvis les nostres feines? Quines professions demanarà la societat del futur?  El futur del treball, com modificarà els avenços tecnològics?
 
 
  • 20:45 h: Paraules de clausura, a càrrec d'Àngels Fitó, vicerectora de Competitivitat i Ocupabilitat de la UOC.

Ponentes ↑ subir