Emagister Eventos

Organizado por eLearn Center

III What if...? Beer

  • Fechas:

    Del 16/10/18 al 16/10/18

  • Lugar:

    UOC 22@ Rambla de PobleNou 156, Barcelona, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

Quan els adolescents estudien i wasapegen alhora, és un bon signe d'adaptació? Els perjudica en el seu rendiment acadèmic?

Anem cap a una forma de coneixement més "estúpid"?

Les Tecnologies de la Informació i la Comunicació no només estan afectant a com busquem, obtenim o produïm informació, sinó també a com el nostre sistema cognitiu processa i treballa amb aquesta informació.

Conceptes desenvolupats des de la psicologia, com l'atenció selectiva, la memòria de treball, els processos executius o els recursos cognitius, es posen en joc quan volem estudiar l'ús de les TIC en aquest context.  En particular, quan ens preguntem si les aplicacions mòbils, les xarxes socials o altres eines TIC produeixen una sobre estimulació que dificulta que puguem concentrar-nos de manera profunda i que afecta, d'aquesta manera, al nostre rendiment i a la nostra satisfacció; o si, per contra, la multi tasca freqüentment associada a aquestes eines ens fa individus millor adaptats a la societat tecnològica actual i més eficients.

Quan els usuaris són nens o adolescents, en la mesura en què estan encara en ple procés de desenvolupament a diferents nivells, afegim un element més a tenir en compte.

Des del grup d'investigació PSiNET i en col·laboració amb professors i investigadors de la Universitat de Girona, s'està treballant amb una àmplia mostra de nois i noies entre 12 i 18 anys per conèixer millor alguns dels aspectes vinculats a l'ús de la tecnologia en aquesta etapa de la vida.

En la sessió número 3 de What if…? Beer, Eulàlia Hernández i Modesta Pousada ens parlaran dels seus treballs sobre aquest tema com a punt de partida i pretext per comentar junts si, tal com diu Nicholas Carr, Google ens està tornant estúpids. I això ho farem mentre prenem una cervesa i intentem, per sobre de tot, passa-nos-ho bé!

 

III What if Beer

Dia: Dimarts, 16 d'octubre

Lloc: Edifici 22@ - Cuina Planta 1

 

 

 

Lugar ↑ subir

Ponentes ↑ subir

Eventos relacionados