Emagister Eventos

Organizado por Serveis de Parc Empresarial

Business Corner: Jornada Solidària "UniRaid"

  • Fechas:

    Del 15/11/18 al 15/11/18

  • Lugar:

    Fundació Tecnocampus - Hall TCM2, Mataró, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

 

Sandro Haro i Pol Parra, dos estudiants del TecnoCampus, s’han endinsat en el projecte UniRaid amb el que pretenen sensibilitzar als estudiants sobre una realitat social poc visible però existent. Volen contribuir amb un petit gra de sorra per millorar la qualitat de vida de les persones més desfavorides del Sàhara Marroquí.

De 11 a 18h romandran al Hall de TCM2 encara que realitzaran dues xerrades informatives, una de 12 a 13h i un altre de 17 a 18h a les Sales Burriac i Laia. La resta del temps romandran pel Hall del TCM2 disponibles per aclarir qualsevol dubte i fora de l’edifici mostrant el cotxe amb el qual participaran, entre altres activitats. 

 
Com funciona UniRaid?
 
Aquesta Organització Solidària crea un raid anual (23 de febrer al 3 de març al 2019), compost per 150 equips de dues persones els que creuen en 10 dies, de nord a sud i d'est a oest, tot el desert del Marroc en 7 etapes . Durant aquestes etapes, els participants, en aquest cas nosaltres, vam lliurar tot el material solidari recaptat a les famílies desfavorides que ho necessitin.
 
Així mateix, l'Organització està implicada en la millora de les condicions de vida dels poblats i les famílies marroquines duent a terme projectes on els mateixos estudiants han presentat durant els mesos previs a la cursa. En els últims anys, han creat dues aules d'informàtica, equipades amb 70 ordinadors portàtils a l'escola d'Al AKWAM (zona de Raouz), i prossegueixen amb un projecte d'oasi autosostenible #PalmsUniRaid, iniciat el 2017, amb la plantació de 250 palmeres a prop de la població de Beeg, amb pou, plaques solars i bomba per extreure l'aigua.
 
De cara a nosaltres com a participants, el repte que ens proposa UniRaid consisteix a superar les 7 etapes amb només un llibre de ruta, un mapa i una brúixola (sense GPS ni dispositius electrònics), a bord d'un cotxe de més de 20 anys i que sigui 4x2, superant els obstacles naturals i les diverses proves d'estratègia i habilitat propostes per l'Organització.
 
 

Lugar ↑ subir

Programa ↑ subir

De 11 a 18h al Hall del TCM2.

 

Xerrades:

  • De 12 a 13h (Sala Burriac i Laia)
  • De 17 a 18h (Sala Burriac i Laia)

Eventos relacionados