Emagister Eventos

Organizado por Estudis Psicologia i Ciències de l'Educació

Bullying i Cyberbullying: Anàlisi del fenomen i directrius per a la seva prevenció i intervenció

  • Fechas:

    Del 21/02/18 al 21/02/18

  • Lugar:

    Espai Pujades
    c. Pujades, 350
    08018 Barcelona, Barcelona, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

En tots els països i en totes les classes socials es constata la prevalença del bullying i cyberbullying. Deixant al marge el debat sobre la gravetat o no dels números, la realitat és que en tots els centres educatius hi ha persones que pateixen per l'assetjament presencial i/o tecnològic provocat pels seus iguals, causant per a tots els implicats (víctimes, agressors, observadors) conseqüències molt negatives, en molts casos per a tota la vida. En aquest context, en la conferència, primer s'analitzarà el fenomen del bullying/cyberbullying, és a dir, la seva definició, la seva prevalença (percentatge d'estudiants que pateixen aquestes conductes), i les greus conseqüències que té. En segon lloc, es comentaran algunes estratègies per identificar, per detectar i avaluar l'assetjament en totes les seves modalitats, ja que el primer nivell d'intervenció és la detecció i avaluació del problema. Finalment, es comentaran algunes directrius per a la prevenció i la intervenció del bullying/cyberbullying; és a dir, què es pot fer per prevenir que aquestes conductes violentes succeeixin i també per eliminar-les quan apareixen, des de l'àmbit escolar, familiar i clínic.

Aquesta conferència s'emmarca en la proposta formativa del màster universitari de Psicologia Infantil i Juvenil: Tècniques i estratègies d'intervenció.


La inscripció és gratuïta, i es podrà triar entre la modalitat presencial o virtual. Els inscrits en la modalitat virtual rebran en els propers dies l’enllaç d'accés a la plataforma de streaming de la UOC, on podran seguir l'acte en directe.

Lugar ↑ subir

Programa ↑ subir

18:30-19:00 h Benvinguda i presentació
A càrrec de la Dra. Eulàlia Hernández, professora del màster universitari de Psicologia Infantil i Juvenil de la UOC i Dr. Adrian Montesano del Campo, professor dels Estudis de Psicologia i Ciències de l'Educació de la UOC.


19:00-20:30 h Conferència-Webinar
"Bullying i Cyberbullying: Anàlisi del fenomen i directrius per a la seva prevenció i intervenció" a càrrec de la Dra. Maite Garaigordobil Landazabal.

 

Ponentes ↑ subir

Eventos relacionados