Emagister Eventos

Organizado por NeTS-UPF Opencities

Hack@Uni 2013: Apps 4 Fun!

 • Fechas:

  Del 31/10/13 al 31/10/13

 • Lugar:

  Auditori Poblenou, Barcelona, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

Benvinguts a Hack@Uni 2013!
Hack@Uni és un concurs d'aplicacions per a dispositius mòbils que promou la participació d'estudiants provinents de centres universitaris, centres d'estudis profesionals i centres de secundaria. L'objectiu d'aquest concurs és la de donar l'oportunitat als estudiants de poder conèixer com funciona el món de les Apps. Durant l'esdeveniment, experts de diferents àrees realitzaran xerrades sobre temes d'actualitat i faran petits workshops on explicaran com crear Apps en diferents tecnologies, com promocionar les teves Apps o com crear la teva propia startup.
Durant el concurs els estudiants podran programar les seves Apps en espais que oferirà la Universitat Pompeu Fabra. No obstant, degut a que el temps és limitat recomanem als estudiants que portin la seva idea d'App ja pensada i si pot ser mig implementada. La participació en el concurs també pot ser en grup, per tant, si tens una idea, encara que no sàpigues programar, busca un amic i feu una App junts!
Un altre dels punts claus de l'esdeveniment serà la promoció de l'ús de dades públiques Opendata. Per aquest motiu, la Universitat Pompeu Fabra a través del projecte europeu Opencities posará a disposició dels estudiants un portal d'Opendata (http://opencities.upf.edu) d'on es podran extreure dades públiques per la creació d'Apps.
Al final de la jornada, cada participant podrà exposar la seva App davant del públic assistent i d'un jurat format per persones expertes en diferents àmbits de la tecnologia. Un cop acabades les presentacions, es nomenaran els guanyadors i s'entregaran els premis.
Els premis:
 • 1r premi: una Play Station 4 i la possibilitat de presentar la teva idea a SmartCities Expo Barcelona 2013 que es celebrarà al Novembre
 • 2n premi: una targeta de regal FNAC valorada en 100€
 • 3r premi: una targeta de regal FNAC valorada en 50€
*Aquelles Apps que utilitzin dades públiques tant del portal d'Opendata de la UPF com d'un altre lloc tindran un punt més en les votacions finals
Algunes de les Apps que podeu fer són:
 • Apps d'entreteniment i videojocs
 • Apps de mobilitat i transport públic
 • Apps de turisme
 • Apps de serveis de la ciutat (restaurants, bars, clubs)
 • Apps d'esdeveniments de la ciutat

Us hi esperem!

Lugar ↑ subir

Programa ↑ subir

31
Oct 2013
 • 07:30 - 08:00
  Registre de participants

  A l'entrada de la sala polivalent es donarà el pase identificatiu amb l'agenda del dia.

  Es prega venir amb antelació per evitar cues.

   

  Entrada de la sala Polivalent (52.S200)

 • 08:00 - 08:30
  Acte de benvinguda

  Es donarà la benvinguda a tots els participants.

  S'explicarà l'agenda del dia i les bases del concurs.

   

  Aquest acte es farà a la Sala Polivalent (52.S200)

 • 08:30 - 17:00
  Hack@Uni: Disseny de les Apps

  Els diferents participants i grups de treball disposaran d'un lloc on podran portar els seus portatils, tabletes o dispositius móvils per poder dissenyar i programar les seves Apps.

  No importa l'estat inicial de la teva idea: si encara no has començat a programar la teva App, pots venir i passar el dia aquí mentres l'acabes de fer o si ja la tens mig feta, també pots venir i acabar de pulir-la. Trobaràs molts companys que et donaran un cop de mà o t'assessoran de com portar a terme la teva idea.

  Aquest acte vol fomentar la col·laboració i compartició d'idees entre els diferents participants.

   

  Lloc: Plaça Gutemberg (52) i sala Polivalent (52.S200)

 • 09:00 - 10:00
  Business Shuttle: de idea a negoci

  Susana Domingo, cap del departament d'emprendedoria de la Universitat Pompeu Fabra ens explicarà els ingredients necessaris per transformar les nostres idees en negocis rentables.

   

  Lloc: Aula de davant del restaurant del Campus (52.S25)

   

 • 10:00 - 11:00
  La meva primera App en HTML5

  Joanvi Orenga de l'empresa TIC Tempos21, expert en aplicacions movils ens farà un petit Workshop on ens explicarà les eines necessàries per dissenyar una App utilitzant HTML5. Els interessats poden portar el seu portatil per poder seguir el taller.

   

  Lloc: Aula de davant del restaurant del Campus (52.S25)
 • 11:00 - 11:45
  Opendata: com reutilitzar dades públiques per crear Apps

  En aquest workshop els experts en Opendata Manuel Palacin i Albert Domingo us explicaran en què consisteix l'Opendata, com podeu aconseguir-la i com podeu reutilitzar-la per crear les vostres propies Apps

   

  Lloc: Aula de davant del restaurant del Campus (52.S25)
 • 11:45 - 12:30
  Un cas real

  Emilio Avilés, CEO de SlashMobility i CoFounder de DressApp ens explicarà la seva experiència personal a l'hora de disenyar una aplicació i transformar-la en un negoci. Ens explicaran tots el pasos que van seguir fins a aconseguir constituir-se i consolidar-se.

  MÉS INFO: https://twitter.com/techmi

   

  Lloc: Aula de davant del restaurant del Campus (55.S25)
 • 17:15 - 19:45
  Exposició de les diferents idees i Apps

  Els participants hauran de fer una presentació en format Powerpoint, PDF, Prezi o Video de 2 minuts de durada (4-5 diapositives) on explicaran en que consiteix la seva idea o App, a qui va dirigit i quin es el seu model de negoci.

  Al final de cada exposició el jurat li farà una pregunta a cada participant.

  Preguem respectar els 2 minuts de presentació.

   

  Lloc: Auditori Campus de la comunicació (52.S37)

   

   

 • 19:45 - 20:00
  Entrega de premis

  Un cop fetes les exposicions de tots els participants, el jurat triarà les 3 millors idees i otorgarà els premis Hack@Uni 2013.

   

  Lloc: Auditori Campus de la comunicació (52.S37)

Patrocinadores ↑ subir

Eventos relacionados