Emagister Eventos

Organizado por Doctoral School

Concurs «Presenta la teva tesi en 4 minuts» - Convocatòria 2020 - Primera fase

  • Fechas:

    Del 14/05/20 al 14/05/20

  • Lugar:

    Online, Barcelona, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

L'Escola de Doctorat busca candidat/a de qualsevol disciplina científica per a participar en la primera fase del concurs «Presenta la teva tesi en 4 minuts». El guanyador/a representarà la UOC en la competició contra les altres onze universitats catalanes presentant la seva recerca amb un llenguatge entenedor per al públic general i amb el repte afegit d'explicar-la en un temps màxim de quatre minuts.

D'aquesta manera, l'Escola de Doctorat vol incentivar que els doctorands millorin les capacitats i tècniques per a transmetre i divulgar coneixement d'una manera senzilla i fàcilment comprensible, contribuir a fer que els futurs investigadors prenguin consciència de la rellevància de transferir coneixement científic a un públic no especialitzat, en sintonia amb la vocació de servei públic de les universitats, i acostar la ciència, el coneixement i la recerca que es fa a la UOC a un públic general.

Aquest concurs, organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) amb el suport de la Generalitat de Catalunya, té l'objectiu final d'acostar la recerca a la societat potenciant l'interès dels participants en la divulgació i difusió de la ciència.

Davant els esdeveniments succeïts en relació amb l'evolució del coronavirus (COVID-19) a la UOC s'han pres mesures preventives i de contenció, d'acord amb les indicacions de les autoritats sanitàries i amb l'objectiu d'evitar la propagació del virus, i totes les activitats presencials han quedat posposades. Per tant, s’ha decidit no celebrar la primera fase de manera presencial i per a aquesta edició es sol·licitarà als candidats admesos que enviïn un vídeo de 4 minuts amb la seva presentació abans del 14 de maig de 2020 (data en què estava prevista la celebració de la sessió pública).

La final consistirà en una sessió única, presencial i oberta a tothom en què es presentarà una persona candidata per universitat que haurà estat seleccionada després d'una fase classificatòria.

Vols presentar la teva sol·licitud? La pots omplir aquí entre el 30 de març i el 27 d'abril de 2020.

Per a més informació sobre aquesta primera fase podeu consultar les bases de la convocatòria.

Si teniu dubtes, reclamacions o suggeriments, si us plau, envieu un missatge a l'Escola de Doctorat: phd_school@uoc.edu.

Lugar ↑ subir

Programa ↑ subir

Primera fase

L’Escola de Doctorat de la UOC organitza aquesta primera fase en què se seleccionarà el doctorand o doctoranda que passarà a la fase final.

Davant els esdeveniments succeïts en relació amb l'evolució del coronavirus (COVID-19) a la UOC s'han pres mesures preventives i de contenció, d'acord amb les indicacions de les autoritats sanitàries i amb l'objectiu d'evitar la propagació del virus, i totes les activitats presencials han quedat posposades.

Per tant, s’ha decidit no celebrar la primera fase de manera presencial i per a aquesta edició es sol·licitarà als candidats admesos que enviïn un vídeo de 4 minuts amb la seva presentació abans del 14 de maig de 2020 (data en què estava prevista la celebració de la sessió pública). El procediment per enviar els vídeos es comunicarà personalment als candidats un cop admesos. 

 

Presentació de sol·licituds

Les persones interessades a participar en aquest concurs han d'haver omplert la sol·licitud entre el 30 de març i el 27 d'abril de 2020. La presentació al concurs suposa l’acceptació de les bases de la convocatòria, on es poden consultar els requisits de participació, la normativa per a les presentacions i els criteris d'avaluació.

L’exposició es podrà fer en català, espanyol o anglès.

El jurat estarà format pels directors dels programes de doctorat i el director de l’Escola de Doctorat, la guanyadora de la primera fase del concurs de l'edició 2019, més una persona experta en l'àmbit de la comunicació.

El jurat avaluarà de manera asincrònica els vídeos enviats per part dels candidats i la decisió es farà efectiva i pública el dia 25 de maig de 2020, quan es comunicarà també als participants i a la FCRi.

La participació en el concurs es farà constar al document d’activitats del doctorand/a i servirà per a millorar la seva expressió oral.

Podeu consultar aquí la informació de l'edició del 2019, així com l'entrevista a la guanyadora de l'any passat i alguns dels vídeos publicats amb les presentacions des del nostre canal de YouTube.

 

Fase final

L’FCRi organitza la fase final que tindrà lloc presencialment a la ciutat de Barcelona (seu de la FCRi) el dijous 25 de juny de 2020 a les 17 h. Consistirà en una sessió única i pública en què participaran les onze doctorandes provinents de cadascuna de les universitats catalanes participants. La intervenció es farà per ordre aleatori previ sorteig a l'FCRi i comunicat a les candidates, i podrà ser en llengua catalana, castellana o anglesa. L’FCRi establirà el jurat.

La FCRi es reserva el dret d’anul·lar o posposar la data de celebració de la fase final sempre que hi hagi una causa justificada.

Per aquesta edició, en compliment de les disposicions sanitàries establertes a causa de la Covid-19, es realitzarà un acte de format reduït únicament amb la presència de les 11 finalistes i el jurat.

No obstant això, qualsevol persona interessada podrà seguir-la en directe a través del canal de YouTube de la FCRihttps://www.youtube.com/user/fcrivideo

Durant l'esdeveniment es proporcionarà un enllaç per votar per la vostra candidata preferida (aquest any totes les finalistes són dones).

També es podrà seguir a Twitter amb el hashtag #FinalTesi4min.

Podeu consultar aquí la informació de l'edició del 2019, així com l'entrevista a la Blanca Cristòfol Garcia, representant de la UOC a la final de l'any passat, i la galeria d'imatges i el vídeo de la final.

Patrocinadores ↑ subir

Eventos relacionados