Emagister Eventos

Organizado por Doctoral School

Concurs «Presenta la teva tesi en 4 minuts» - Convocatòria 2019 - Primera fase

  • Fechas:

    Del 06/05/19 al 06/05/19

  • Lugar:

    Sala d'Actes Josep Laporte, Av. Tibidabo, 39-43, 08035 Barcelona, Barcelona, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

L'Escola de Doctorat busca candidat/a de qualsevol disciplina científica per a participar en la primera fase del concurs «Presenta la teva tesi en 4 minuts». El guanyador/a representarà la UOC en la competició contra les altres onze universitats catalanes presentant la seva recerca amb un llenguatge entenedor per al públic general i amb el repte afegit d'explicar-la en un temps màxim de quatre minuts.

D'aquesta manera, l'Escola vol incentivar que els doctorands millorin les capacitats i tècniques per a transmetre i divulgar coneixement d'una manera senzilla i fàcilment comprensible, contribuir a fer que els futurs investigadors prenguin consciència de la rellevància de transferir coneixement científic a un públic no especialitzat, en sintonia amb la vocació de servei públic de les universitats, i acostar la ciència, el coneixement i la recerca que es fa a la UOC a un públic general.

Aquest concurs, organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) amb el suport de la Generalitat de Catalunya, té l'objectiu final d'acostar la recerca a la societat potenciant l'interès dels participants en la divulgació i difusió de la ciència.

La final consistirà en una sessió única, presencial i oberta a tothom en què es presentarà una persona candidata per universitat que haurà estat seleccionada després d'una fase classificatòria.

Vols presentar la teva sol·licitud? La pots omplir aquí entre el 26 de març i el 15 d'abril de 2019.

Vols venir com a públic? Inscriu-te en aquesta mateixa web abans del 2 de maig de 2019.

I en cas que no puguis venir, pots seguir la fase classificatòria i emetre el teu vot en directe a través d'aquest enllaç.

Per a més informació sobre aquesta primera fase podeu consultar les bases de la convocatòria.

Si teniu dubtes, reclamacions o suggeriments, si us plau, envieu un missatge a l'Escola de Doctorat: phd_school@uoc.edu.

Lugar ↑ subir

Programa ↑ subir

Primera fase

L’Escola de Doctorat de la UOC organitza aquesta primera fase en què se seleccionarà el doctorand o doctoranda que passarà a la fase final. Consistirà en una fase classificatòria que tindrà lloc el dia 6 de maig de 2019 a les 16 h. en una sessió única, oberta i pública a la sala d’actes Josep Laporte de la seu central de la UOC (Av. Tibidabo, 39-43, 08035 Barcelona), amb la possibilitat de participar-hi virtualment (per videoconferència amb les aplicacions de comunicació instantània Hangout o Skype).

Podeu veure el programa aquí.

 

Presentació de sol·licituds

Les persones interessades a participar en aquest concurs han d'haver omplert la sol·licitud entre el 26 de març i el 15 d'abril de 2019. La presentació al concurs suposa l’acceptació de les bases de la convocatòria, on es poden consultar els requisits de participació, la normativa per a les presentacions i els criteris d'avaluació.

L’exposició es podrà fer en català, espanyol o anglès.

El jurat estarà format pels directors dels programes de doctorat i el director de l’Escola de Doctorat, més una persona de l'àmbit de la comunicació científica.

La intervenció dels candidats es farà per ordre aleatori, comunicat prèviament als candidats, i la decisió del jurat es farà efectiva al final de la sessió i es comunicarà a l’FCRi.

La participació en el concurs es farà constar al document d’activitats del doctorand/a i servirà per a millorar la seva expressió oral.

 

Inscripció com a públic

Si t'interessa assistir-hi com a públic per a donar suport als participants, conèixer el nostre candidat i votar la presentació que més t'hagi agradat, inscriu-te en aquesta mateixa web abans del 2 de maig de 2019.

I en cas que no puguis venir, pots seguir la fase classificatòria i emetre el teu vot en directe a través d'aquest enllaç.

Podeu consultar aquí la informació de l'edició del 2018, així com l'entrevista a la guanyadora de l'any passat i alguns dels vídeos publicats amb les presentacions des del nostre canal de YouTube.

 

Fase final

L’FCRi organitza la fase final que tindrà lloc presencialment a la ciutat de Barcelona el dimarts 4 de juny de 2019 a l'Espai Endesa. Consistirà en una sessió única i pública en què participaran els dotze doctorands provinents de cadascuna de les universitats catalanes participants. La intervenció es farà per ordre aleatori previ sorteig a l'FCRi i comunicat als candidats, i podrà ser en llengua catalana, castellana o anglesa. L’FCRi establirà el jurat.

Patrocinadores ↑ subir

Eventos relacionados