Emagister Eventos

Cicle Els Reptes de demà en psicologia

  • Fechas:

    Del 13/05/21 al 13/05/21

  • Lugar:

    Barcelona, Espanya, Barcelona, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

Els Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació commemoren el 25 aniversari de la seva creació amb un cicle de webinars on s’intentarà reflexionar sobre quins reptes es presenten en el futur dels diferents àmbits de coneixement dels Estudis. Sota el títol Els reptes de demà, el cicle de seminaris web analitzarà, amb l’ajut d’experts dels diferents àmbits, quins seran els temes clau que els professionals de l’educació, la psicologia i l’educació social hauran d’afrontar en les pròximes dècades. 

Els reptes de demà en psicologia estarà moderat per la professora Clara Selva, coordinadora del Pràcticum, a qui acompanyaran Begoña Odriozola, psicòloga del Servei d’Emergències de l’Ajuntament de Barcelona; Josep Vilajoana, degà, durant vuit anys, del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya; i Rosa Maria Baños, Catedràtica de Psicopatologia en la Universitat de València. La inscripció al webinar, que s’emetrà per Youtube i en castellà, és gratuïta.

Aquest webinar abordarà alguns dels reptes fonamentals de la psicologia del futur, a partir de la reflexió sobre algunes de les preocupacions que travessen també la nostra oferta formativa a l’àmbit, com ara, la gestió del canvi, el paper de les TIC en la professió o el compromís ètic. Amb aquest objectiu, i amb la mirada experta dels convidats, donarem resposta a preguntes com:

-  Quin és o ha de ser el paper de la psicologia en aquesta “societat líquida”?

-  Com experts en la gestió del canvi, quina ha de ser la nostra contribució en un context on la incertesa sembla l’única constant?

-  Com haurem d’intervenir en el futur que ens espera en les pròximes dècades? 

-  Com podem, des de la psicologia contribuir a donar sentit i a afrontar millor tot allò que hem viscut arran de la pandèmia de la COVID-19?

-  En què ens poden ajudar les tecnologies en aquest camí que cal recórrer?

-  En aquest context, com hem d’entendre l’ètica professional?

-  Quin ha de ser el paper dels col·legis professionals?

-  Finalment, i de forma general, quins són els reptes més importants  què  ha d’afrontar la psicologia com a disciplina i com a professió?

 

El pròxim webinar  tractarà els reptes de demà en acció social i educativa (18 de maig). El cicle conclourà amb un webinar transversal sobre els reptes en comú dels tres àmbits (29 de juny).

 

 

*L'adreça per poder seguir el webinar es publicarà aquí el dia abans de l'activitat.

 

- CDMX, Bogotá, Quito i Lima - 10:00 am

- Barcelona, Madrid - 17:00 pm

- Santiago, La Paz, Asunción i Caracas - 11:00 am

- Buenos Aires, Montevideo - 12:00 pm

 

Lugar ↑ subir

Ponentes ↑ subir

Eventos relacionados