Emagister Eventos

Cicle Els Reptes de Demà en acció social i educativa

  • Fechas:

    Del 18/05/21 al 18/05/21

  • Lugar:

    Barcelona, Espanya, Barcelona, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

Els Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació commemoren el 25 aniversari de la seva creació amb un cicle de webinars on s’intentarà reflexionar sobre quins reptes es presenten en el futur dels diferents àmbits de coneixement dels Estudis. Sota el títol Els reptes de demà, el cicle de seminaris web analitzarà, amb l’ajut d’experts dels Estudis i d’altres institucions, a analitzar quins seran els temes clau que els professionals de l’educació, la psicologia i l’educació social hauran d’afrontar. 

Aquest tercer webinar abordarà aquelles qüestions vinculades a l’àmbit de l’acció social i educativa. Estarà moderada per Jordi Planella, catedràtic dels Estudis de Psicologia i Ciències de l'Educació i director de la càtedra Fundació Randstad-UOC de Discapacitat, Ocupació i Innovació Social, qui estarà acompanyat per Ricardo Fandiño, doctor en Psicologia i president d’ASEIA (Asociación para a Saúdade Emocioal na Infancia e Na Adolescencia); per Diego Silva, educador Social i professor de Pedagogia social a l'Instituto Académico de Educación social de Montevideo; i per Raúl Castillo, Psicòleg Sanitari i Educador Social. 

En els últims 15 anys, i especialment a partir de la crisi de 2008, hem assistit a rellevants canvis socials, econòmics i estructurals que afecten directament a les vides dels ciutadans. Això ha requerit, en moltes ocasions, analitzar amb urgència aquests canvis per poder oferir respostes precises i adequades. De forma molt més radical, a partir de març de 2020 la crisi provocada per la covid-19 ens ha tornat a posar en tensió, i aquesta vegada amb més força i amb uns impactes en les vides de les persones encara més grans.

Aquest webinar, en format de taula rodona i des de la perspectiva de la prospecció, vol obrir el debat sobre els Reptes de Demà en un sector professional (el de l'Acció Social i Educativa) que acull sota la seva denominació un ampli ventall de professions i enfocaments que tenen com a objectiu treballar a favor del benestar dels ciutadans davant determinats problemes socials que els afecten i interpel·len. S'estructurarà en 3 blocs:

-Cartografia de problemes socials emergents

-Nous Models, noves praxis en i des de l'acció social i educativa

-Prospectives formatives per mons complexos


La inscripció al webinar, que s’emetrà per Youtube i en castellà, és gratuïta. 

El cicle conclourà amb un webinar transversal sobre els reptes en comú dels tres àmbits (29 de juny).

*L'adreça per poder seguir el webinar es publicarà aquí el dia abans de l'activitat.

- CDMX, Bogotá, Quito i Lima - 10:00 am
- Barcelona, Madrid - 17:00 pm
- Santiago, La Paz, Asunción i Caracas - 11:00 am
- Buenos Aires, Montevideo - 12:00 pm

 

Lugar ↑ subir

Ponentes ↑ subir

Eventos relacionados