Emagister Eventos

Voluntaris tecnològics – 5a edició de Codeclub

 • Fechas:

  Del 14/01/17 al 26/04/17

 • Lugar:

  Diverses bibliotecques, Tarragona, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

Descripció

Si t’interessa el món de la informàtica i t’agradaria participar en un projecte de formació amb nens, pots afegir-te a la 5a edició de Codeclub a les biblioteques, un projecte impulsat pel Servei de Biblioteques de la Generalitat, la UdG, la Facultat d’Informàtica de la UPC i els Estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació de la UOC per ajudar els més petits a aprendre a programar en llenguatge Scratch, un llenguatge de programació ideal per introduir-se en el món de la programació i fomentar el pensament computacional.

En què consisteix el projecte?

Busquem voluntaris per impartir una formació, amb un total de 18 hores, a diferents biblioteques de Catalunya. Tens temps per a apuntar-te fins al dia 7 d'octubre.

Hauràs de triar, d’entre la llista de biblioteques disponibles, aquella on vols realitzar la formació. A continuació, d’entre tots els voluntaris presentats, farem una selecció d’aquells que s’incorporaran al projecte atenent a criteris de coneixements i experiència en els àmbits de programació, habilitats informàtiques, experiència docent i motivació per al projecte.

Els voluntaris seleccionats s’incorporaran a una formació virtual que els ajudarà a adquirir uns mínims coneixements de Scratch a partir d’uns materials autoformatius, així com pautes pedagògiques i metodològiques per aprendre a organitzar les classes. Aquesta formació tindrà lloc del 27 d'octubre al 13 de desembre.

Posteriorment passareu a realitzar la formació a nens a la biblioteca que us hagi estat assignada. Reviseu al llistat de biblioteques col·laboradores quines són les dates i horaris en què cada biblioteca desenvoluparà aquest projecte.

No és requisit imprescindible tenir coneixements previs de programació, però sí un bon nivell d’usuari d’ordinador que et permeti adquirir amb facilitat els coneixements necessaris per a impartir les classes.

A més, si ets estudiant d'algun Grau de la UOC, podràs obtenir dos crèdits ECTS per aquesta col·laboració. Els crèdits només es podran obtenir si es completa el total de sessions previstes.

Lugar ↑ subir

Programa ↑ subir

 • Biblioteca Pública de Tarragona. Del 25 de gener al 26 d’abril. Les sessions seran els dimecres de 17.30 h a 19.00 h.
 • Biblioteca de Vila-seca. Del 20 de gener al 7 d'abril. Les sessions seran els divendres de 17.30 h a 19.00 h.
 • Biblioteca Central Xavier Amorós (Reus). Del 17 de gener al 4 d'abril. Les sessions seran els dimarts de 17.30 h a 19.00 h.
 • Biblioteca Municipal de Roquetes (Tarragona). A partir del mes de febrer. Les sessions seran els dijous de 17.00 h a 18.30 h.
 • SmartCentre, Santa Bàrbara, Tarragona. A partir del mes de febrer. Les sessions seran els divendres de 17.00 a 18.30 h.
 • Biblioteca Municipal de Gandesa. A partir del mes de febrer. Les sessions seran en dilluns o dimecres de 17.00 a 18.30 h.
 • Biblioteca Fages de Climent (Figueres). A partir del mes de febrer. Les sessions seran en dimarts de 17.30 h a 19.00 h.
 • Biblioteca Ateneu Les Bases de Manresa. Dissabtes de 10 a 12. Del 21 de gener al 8 d'abril
 • Biblioteca Central d'Igualada. Dissabtes de 10 a 12h, a partir de l'11 de febrer i fins el 22 d'abril
 • Biblioteca Central de Terrassa. Del 2 de març a l'1 de juny. Les sessions seran els dijous de 18 h a 19.30 h.
 • Biblioteca de Pont de Suert. A partir del mes de gener. Les sessions seran els dilluns de 17.00 h a 18.00 h.
 • Biblioteca de Tremp. Del 14 de gener al 18 de març. Les sessions seran els dissabtes de 10.00 h a 12.00 h.
 • Biblioteca de Martorell. A partir del 6 de febrer. Les sessions seran els dilluns de 18.00 h a 19.30 h.

Eventos relacionados