Emagister Eventos

Organizado por Estudis de Ciències de la Salut (UOC)

Healthy Workshop: Com hem de gestionar l'activitat física i l'exercici físic per mitjà de la salut digital?

  • Fechas:

    Del 23/05/19 al 23/05/19

  • Lugar:

    UOC-22@_SalaS1B, Rambla Poble Nou, 156, Barcelona, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

Les reunions de discussió constitueixen un fragment habitual i atractiu de la vida acadèmica. Des dels Estudis de Ciències de la Salut s'ha posat en marxa una iniciativa (sota l'epígraf de 'Healthy Workshops') per reunir-nos periòdicament en el marc de la investigació i la innovació. Les nostres reunions inclouen discussions sobre investigacions relacionades amb les ciències de la salut i altres temes que poden ser d'interès per a una cultura centrada en la Societat del Coneixement i l'ús de tecnologies digitals en diferents camps (educació, salut, etc.).
Les nostres reunions brinden l'oportunitat de compartir la nostra pròpia investigació i aprendre més sobre el que estan fent altres investigadors; proporcionen un lloc per rebre retroalimentació d'índole constructiva sobre aspectes concrets de recerca i innovació; i, finalment, proporcionen un fòrum òptim per a la comunicació sobre l'estat actual i les perspectives futures de la recerca i la innovació, unint esforços col·laboratius i gestant els fonaments per buscar possibles sinergies entre grups de recerca dins de la universitat i fora d'ella.
Els principals objectius dels de 'Healthy Workshops' són:
•Conèixer la recerca que s'està duent a terme a la nostra Universitat.
•Compartir idees i disseminar informació sobre recerca i innovació.
•Fomentar el pensament crític.
•Fomentar un sentit de participació i recerca entre tots els membres dels nostres estudis i de la nostra Universitat.
Tots sous benvinguts a participar-hi!
 

 

Lugar ↑ subir

Programa ↑ subir

Healthy Workshop. Com hem de gestionar l'activitat física i l'exercici físic per mitjà de la salut digital? 

 

L'activitat física es prescriu amb paràmetres de volum i intensitat, i és definida amb dades objectives i amb percepcions subjectives, i aquestes dades i percepcions sempre s'han d'adaptar a hàbits previs i assumir diferents adaptacions condicionals per part de qui practica l’activitat física. Necessitem, per tant, poder descriure, registrar i valorar aquestes variables perquè la prescripció sigui efectiva, individualitzada i saludable. Les experiències en la prescripció d'activitat física i exercici físic en programes transdisciplinaris de prevenció de patologies cardiovasculars,  per a trasplantats renals, pacients oncològics, i amb patologies neurodegeneratives ens porten a la necessitat de plantejar nous models de treball atenent les preguntes següents, de què tractarem en el seminari: Quines variables necessitem per a prescriure activitat física i exercici físic saludables d'una manera adequada? Aquestes variables són o poden ser vàlides per a tota la població? Les podem integrar en la salut digital (e-health)? Com hem de gestionar l'activitat física i l'exercici físic per mitjà de la salut digital?

 

Ponentes ↑ subir

Eventos relacionados