Emagister Eventos

Dificultats en el Trastorn Específic del Llenguatge (TEL): Morfologia verbal i problemes en la lectura.

 • Fechas:

  Del 24/01/19 al 24/01/19

 • Lugar:

  Sala Josep Laporte, Avinguda del Tibidabo, 39-43, Barcelona, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

Aquest acte forma part del cicle "Seminaris d'Educació" i inclourà dues ponències:
 

 • Dificultades en tiempo y modo verbal en niños y niñas con Trastorno Específico del Lenguaje (TEL)
  Dra. Claudia Arya Castillo, Universitat de Xile.

  Idioma: Castellà

Els problemes morfosintàctics en la producció verbal de nens i nenes amb TEL són un focus d'interès en llengües altament flexives com el castellà. Aquesta complexitat morfològica permet reflexionar sobre quins són els aspectes referits al verb que es veuen majorment afectats en la producció lingüística dins d'aquest trastorn i quines són les característiques funcionals que poden relacionar-se amb el seu ús. Es presentaran dades preses d'un estudi longitudinal amb nens i nenes xilenes en 1 °, 2 ° i 4 ° grau i es reflexionarà al voltant d'aquesta temàtica.
 

 • El desempeño lector en niños con Trastorno Específico del Lenguaje (TEL)
  Dra. Carmen Julia Coloma, Universitat de Xile.

  Idioma: Castellà

El desenvolupament lector en nens amb TEL s'abordarà des d'una perspectiva longitudinal, ja que es presentessin dades de nens xilens amb TEL que van ser avaluats en 2 ° i després en 4 ° grau. Es exponedran els predictors lingüístics de la comprensió lectora en 2 ° i 4 ° en grau. Juntament amb l'anterior, es descriurà la trajectòria d'aquests nens en descodificació i en comprensió lectora. Finalment, s'exposarà una proposta de treball d'alguns dels predictors lingüístics de la lectura.

 

L'assistència és gratuïta, però es necessita inscripció prèvia.
Aquells que no puguin assistir-hi presencialment, podran seguir l'acte per streaming, sense necessitat d'inscripció, a través del següent enllaç.

 

Els Seminaris d'Educació són un cicle d’actes organitzats entre la Xarxa Territorial de la Universitat Oberta de Catalunya i el Màster de Dificultats de l’Aprenentatge i Trastorns del Llenguatge. L'objectiu és presentar casos de dificultats d'aprenentatge o trastorns del llenguatge, metodologies i materials per a la seva intervenció. La durada serà d'uns 90 minuts, en què primer el ponent farà l'exposició i després s'obrirà un torn de preguntes amb els assistents.

Lugar ↑ subir

Ponentes ↑ subir