Emagister Eventos

Dia Mundial de la Televisió a Catalunya

  • Fechas:

    Del 18/11/16 al 18/11/16

  • Lugar:

    Fundació Tecnocampus - Auditori, Mataró, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

L’Assamblea General de les Nacions Unides va decidir, l’any 1996, que el 21 de novembre seria el Dia Mundial de la Televisió. Des de llavors, l’efemèride s’ha celebrat arreu del món.

El Dia Mundial de la Televisió de Catalunya és un fòrum de debat que se celebra al TecnoCampus (Mataró, Av. d'Ernest Lluch, 32) on crítics, periodistes i gestors de mitjans de comunicació i productores de renom reflexionen sobre el mitjà de comunicació de masses per excel·lència.

La capital del Maresme va veure néixer una de les primeres televisions comarcals de Catalunya, la Televisió de Mataró, avui M1TV, i conserva un estret lligam amb aquest mitjà, que al TecnoCampus es plasma en el Grau en Mitjans Audiovisuals. És per això que la celebració de la jornada al centre universitari mataroní és plena de sentit.

El TecnoCampus, conjuntament amb el Clúster Audiovisual de Catalunya, van impulsar el primer Dia Mundial de la Televisió a Catalunya, l’any 2014. La jornada, que va tenir lloc el 21 de novembre al Tecnocampus, va ser tot un èxit. Val a dir, però, que hi ha antecedents previs al format actual organitzats pel Col·legi d’Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicació de Catalunya (actualment Associació GrausTic). L’any passat es va decidir unificar en un sol acte conjunt organitzat per les tres entitats promotores.

Degut a l’èxit de les dues primeres edicions del Dia Mundial de la Televisió i amb la proposta ja consolidada, el TecnoCampus i el Clúster Audiovisual de Catalunya, amb la suma de l’Associació GrausTic, han decidit tornar a tirar endavant la iniciativa aquest 2016. Així, el proper dia 18 de novembre de 10 a 13 h, se celebrarà la tercera edició del Dia Mundial de la Televisió a Catalunya al Centre de Congressos del TecnoCampus.

Si l’any passat es va treballar el Dia Mundial de la Televisió a partir de l’anunciat ‘La nova televisió’, aquest any la proposta és seguir parlant d’aquesta flamant televisió, de la televisió del futur, però posant la lupa en el seu públic. Si la televisió i la manera de consumir‐la canvia és, principalment, perquè s’adapta a un nou públic que ha crescut tenint continguts televisius al palmell de la seva mà. Aquest nou públic és representat pels joves que no només la consumeixen d’una manera diferent sinó que, també, participen el més activament possible en la creació dels seus continguts.

És per això que l’edició d’enguany posa el públic per davant del mateix mitjà i es titula ‘Nous públics, nova televisió’.

Lugar ↑ subir

Programa ↑ subir

ORDRE DE L’ACTE

10:00h – BENVINGUDA

Dolors Guillén, Regidora de Promoció Econòmica i Innovació de l’Ajuntament de Mataró i presidenta del Tecnocampus

10:05h – PONÈNCIA D’OBERTURA DE L’ACTE

Bruno Oro, actor i ‘youtuber’

TAULA 1. “NOVA TELEVISIÓ (DIGITAL MEDIA FORUM)”

Elena Neira, autora de ‘La otra pantalla’

Rosalba Roig, directora d’estratègia de BTV

Cristina Muñoz, TV3

Sonia Duque, consultora de l'Àrea Marcas d'Atrevia

Moderador: Joan Rosés, Clúster Audiovisual de Catalunya

PAUSA CAFÈ (APROX. ENTRE 11.15H I 11.45H)

PROJECCIÓ DE 3 VÍDEOS: RÀNKINGS DELS MILLORS PROGRAMES TELEVISIUS

TAULA 2. “NOUS PÚBLICS”

Guillem Sans, director de l’APM?

Tomás Fuentes, guionista de YouPlanet

Ernest Codina, cofundador d’Adolescents.cat

Mel Domínguez, ‘youtuber’ (Focusings Vlogs)

Pol Montserrat, alumne de 4rt del Grau de Mitjans Audiovisuals del Tecnocampus

Moderadora: Anna Tarragó, professora del Grau de Mitjans Audiovisuals del Tecnocampus.


Eventos relacionados