Emagister Eventos

Organizado por Estiu al TecnoCampus

L´Estrès a ratlla! Eines per a saber gestionar-lo

  • Fechas:

    Del 05/07/16 al 14/07/16

  • Lugar:

    Fundació Tecnocampus, Mataró, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

Dates: 5, 7, 12 i 14 de juliol
Horari: de 17h a 21h
Durada: 16 hores
Preu: 125€
Cursos reconeguts per crèdits ECTS (25 hores / 1 ECTS) i crèdits de lliure elecció LRU ( 15 hores/ 1 LRU)

Presentació

L'estrès és un estat de cansament mental, tensió física o emocional. Sorgeix com a reacció del nostre cos davant un desafiament o demanda, que ens exigeix un rendiment molt superior al normal. En petites dosis l'estrès pot ser positiu, ens ajuda a evitar un perill o a complir amb una data límit. Però quan l'estrès dura molt temps, pot perjudicar greument la nostra salut i disminuir el nostre rendiment.
Aquest programa tracta de donar eines per prevenir, identificar i gestionar situacions d’estrès i incorporar hàbits al llarg del curs que ens permetin viure amb un major nivell de benestar emocional.

A qui va dirigit

Persones que experimentin estrès davant determinades situacions i vulguin adquirir eines de per prevenir-lo i gestionar-lo.

Objectius

Els objectius del curs són els següents:
• Compartir amb els participants què entenem per estrès, la seva diversa tipologia i les seves conseqüències
• Conèixer el procés de generació de l'estrès
• Oferir informació i eines per tal que els participants puguin identificar les àrees específiques o situacions que li generen estrès, reconèixer els seus símptomes, reduir la seva intensitat així com desenvolupar els factors de protecció enfront el mateix.
Oferir eines de gestió emocional

Metodologia

Aquest programa formatiu s’impartirà des d’un plantejament eminentment pràctic. Combinarem dinàmiques grupals i treball d’auto exploració individual, a partir dels quals s’extrauran conclusions i conceptes teòrics. Treballarem sobre situacions concretes de cada participant, per tal que desenvolupin les eines per resoldre per ells mateixos les situacions que els puguin generar estrès.
Es treballaran tècniques de coaching i programació neurolingüística. També es faran alguns exercicis de bioenergètica i mindfullness per treballar a nivell corporal la gestió de l’estrès.

Lugar ↑ subir

Programa ↑ subir

Definició i tipologia d'estrès
Procés de generació de l'estrès: Fases i resposta fisiològica.
Com detectar els símptomes de l'estrès: Indicadors d'alarma que ens permetin actuar.
Causes de l'estrès i les seves conseqüències.
Relació entre estrès i la meva interpretació dels fets.
Hàbits de vida que contribueixen a disminuir el nivell d'estrès
Exercicis corporals per disminuir l’estrès (Mindfullness i bioenergètica)
Anticipació positiva a situacions d'estrès: Identificarem quins pensaments i distorsions cognitives existeixen abans de desencadenar una resposta fisiològica d'estrès. Coneixerem eines i estratègies per neutralitzar o combatre els factors generadors d'estrès.
Aprendre a posar límits i gestió del temps
Planificació de tasques per assolir objectius (PNL)
Pla de treball personal

Ponentes ↑ subir

Ester Bernadó. Coach ontològica professional, enginyera i doctora en intel·ligència artificial. Generadora d'espais d'aprenentatge per al desenvolupament personal i professional, el lideratge i la gestió d'equips. Assessora en public speaking i comunicació efectiva. És docent de Creativitat i Innovació i Coordinadora del Grau de Videojocs a Tecnocampus.
Olga Turró. Coach ontològica professional, llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials i té estudis d’especialització en Creativitat i Innovació i en Programació Neurolingüística. Àmplia experiència com a com a coach executiva i formadora en habilitats directives, Lideratge i Gestió de la Creativitat per a diverses organitzacions. És docent d’Habilitats Directives i Lideratge a Tecnocampus i de Gestió de la Creativitat a la UOC.