Emagister Eventos

Organizado por Formacio Contínua

Curs de Locució per a Audiovisuals

  • Fechas:

    Del 19/02/16 al 29/04/16

  • Lugar:

    Fundació Tecnocampus, Mataró, Maresme, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

Dates: de 19 de febrer fins el 29 d'abril de 2016
Durada: 30h
Horari:17h a 20h
Preu: 450€
Presentació
La correcte locució d’un text és una part imprescindible per a la transmissió d’un missatge; la locució sol ser tasca de professionals de radio, televisió, producció de continguts audiovisuals, però en realitat és una activitat que enriqueix a qui ho fa, perquè permet la comprensió efectiva de continguts de tota mena: s’aprèn a comunicar.
Dirigit a
• Actors/ actrius
• Personal vinculat als mitjans audiovisuals
• Persones amb projecció pública: presentadors, responsables d’ens, comunicadors…
• Qualsevol persona interessada en adquirir experiència en locució i introducció al doblatge
Objectius
L'objectiu bàsic del curs és obtenir experiència pràctica en locució i doblatge.
Curs de caràcter essencialment pràctic que es dividirà en 5 grans àrees:
• Dicció, narració de documental, locució publicitària, interpretació i doblatge.
• En acabar l’assignatura l’estudiant o estudianta ha de ser capaç de:
- Narrar un documental, locutar un vídeo comercial, locutar un spot, locutar una falca i conèixer la tècnica suficient per doblar una seqüència d’una pel•lícula o sèrie de tv.

Lugar ↑ subir

Programa ↑ subir

1. Dicció: treballarem textos de manera meticulosa. Projecció de la veu, articulació de les paraules, la velocitat de les paraules, vocalització, tempo, fluïdesa en la lectura, respiració, i eliminació de mals hàbits.
2. Narració de documentals: narrarem documentals de diferents estils. Practicarem la traducció simultània amb l’idioma original en segon pla, buscarem el perfeccionisme pel que fa a credibilitat i rigor, practicarem la locució amb la música en segon pla, cercarem la consciència de què diem i perquè, i treballarem la locució planera habitual del documental.
3. Locució publicitària: explorarem els diferents estils. Treballarem l’equilibri entre la vessant artística i la tècnica, la personalitat pròpia, la coloració de la veu, la postura, l’art de dir les coses, l’art de transmetre, el ritme, la projecció, la singularitat, les tendències, la seducció, la interpretació del text, el control del timbre, la intensitat de l’execució de les frases, la sensibilitat, les caigudes de nivell, la creativitat al comunicar, les pauses, i la naturalitat i convicció.
4. Interpretació: la interpretació estarà present en totes les àrees.
Construcció de personatges, anàlisi de text, situació argumental, desinhibició, convivència i cohesió de grup, el gest i la paraula com a mitjà interpretatiu, la espontaneïtat, els diferents estils, els diferents gèneres, consciència del moviment, i la veritat interpretativa.
5. Doblatge: doblarem seqüències de pel•lícules o sèries. Sincronització de labials, ajust, adaptació, anàlisi de l’escena, aproximació i respecte a la versió original, les diferents diversitats de gèneres, la memòria retentiva, la naturalitat, la imitació, la posició, la comprensió dels guions lingüístics, i la diversitat de personatges.

Ponentes ↑ subir

Pep Ribas, actor, locutor i director de doblatge. Professor del Grau en Mitjans Audiovisuals.
Àngel Valverde, compositor, productor i tècnic de so. Professor del Grau en Mitjans Audiovisuals.

Eventos relacionados