Emagister Eventos

Organizado por Departament d’Història, Història de l’Art i Arqueologia de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i l’associació Amics i Amigues de l’Ebre

Congrés Internacional 80 anys de la Batalla de l'Ebre

  • Fechas:

    Del 28/09/18 al 07/10/18

  • Lugar:

    Teatre Auditori Felip Pedrell (passeig de Ribera,11 - Tortosa), Tortosa, Bajo Ebro, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

Donar una visió el més transversal possible de la Batalla de l’Ebre, l’any que se’n compleix el 80é aniversari, i a l’hora posar també el focus en la microhistòria local. Aquest és l’objectiu principal del Congrés Internacional “80 anys de la Batalla de l’Ebre” durant l'últim cap de setmana de setembre i el primer d'octubre.

El congrés va adreçat a estudiants, professors, especialistes i persones interessades en conèixer els darrers estudis realitzats al voltant de la Batalla de l'Ebre, un dels capítols bèl·lics més cruents i decisius de la Guerra Civil espanyola.

El context polític estatal i internacional, els aspectes bèl·lics, vida i memòria local al front de guerra, la sanitat, l’Ebre com a protagonista a la literatura, el cinema, la premsa i altres elements propagandístics sobre la batalla, són alguns dels eixos principals d’aquest congrés que també abordarà aspectes més desconeguts com l’espionatge entre els dos bàndols. En total hi haurà dotze ponències, una taula rodona i una trentena de comunicacions.

Paral·lelament al congrés s’han organitzat diverses activitats complementàries com visites a espais de la Batalla de l’Ebre a Tortosa, a Campredó i la Sénia, una recreació històrica al mercat municipal de Tortosa o una exposició al Museu de l’Ebre, La Batalla de l’Ebre, del plànol a la imatge, sobre mapes i fotografies aèries de la Batalla de l’Ebre.

Més informació i inscripcions aquí.

Lugar ↑ subir