Emagister Eventos

Organizado por UOC Alumni

Jornada Alumni Madrid 2019

  • Fechas:

    Del 04/07/19 al 04/07/19

  • Lugar:

    COAM, Calle de Hortaleza, 63, 28004 Madrid, Madrid, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

Jornada anual Alumni 2019 - Madrid
 
GRADUADES I GRADUATS QUE CANVIEN EL MÓN
Educació i pau | dones | migracions | tecnologies | disrupció
 
Les graduades i els graduats de la UOC són un exemple del compromís amb la societat i de la cultura de l'esforç i del treball. 
 
 
Professionals que en el seu dia a dia defensen els drets de la infància, especialment de les nenes i els nens que es troben en situació de perill. Que aposten per la tecnologia com a instrument per a millorar la vida de les persones i com a eina per a capacitar professionalment col·lectius en risc d'exclusió social. Que treballen des de les institucions per a millorar les polítiques de migració. Que dediquen la seva vida, exemple de superació davant de l'adversitat, a predicar amb l'exemple que la vida és meravellosa i que res no és impossible. 
 
 

 

4 de juliol  19.00 h
Col·legi Oficial d'Arquitectes de Madrid
Carrer de Hortaleza, 63, 28004 Madrid

 

                                                                             

Lugar ↑ subir

Programa ↑ subir

5 alumni | 5 experiències de canvi i de transformació |
5 exemples de treball per a un futur millor.

Acte presentat i moderat per la periodista Gemma Nierga.

18:30 h: Recepció dels assistents.

19:00 h: Paraules de benvinguda, a càrrec de Josep Jonás, president de UOC Alumni.

19:05 h: Graduades i graduats que canvien el món:

 

Assistim a la quarta revolució industrial, la gran evolució tecnicoeconòmica de la humanitat, que implicarà una nova manera d’organitzar els mitjans de producció: les fàbriques intel•ligents o smart factories. Les seves bases tecnològiques seran la internet de les coses, els sistemes ciberfísics i la cultura del fem-ho o cultura maker. Com modificaran tots aquests canvis les nostres feines? Quines seran les professions que demanarà la societat del futur? 
En el segle XXI encara s’ha de treballar activament en la protecció de la infància per mitjà de la prevenció de la violència, l’explotació i l’abús envers les nenes i els nens i la resposta que s’hi dona. L’explotació sexual, el tràfic de dones, el treball infantil o les mutilacions genitals encara són presents en aquest món. 

Cal que, des dels feminismes, es transmeti una idea apoderadora i la capacitat transformadora de les societats.

La idea és fer veure que és un canvi democratitzador, mundial i imparable, una trinxera tendra de conquesta de nous drets, de víctimes que es treuen l’estigma i s’alcen com a supervivents.
 

Tots hem pensat en algun moment fer un tomb de 360° a les nostres vides. Algunes vegades aquest tomb es busca i d’altres ens arriba sense que el vulguem. La conclusió és que «tot és possible». Aquesta és l’afirmació d’algú que sap de primera mà què és trobar-se amb nombroses dificultats per a continuar la vida tal com fins aleshores la concebia i decideix reinventar-se, sobreviure i predicar amb l’exemple.

L’octubre del 2018, el Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC) va aprovar un informe sobre l’escalfament global. En el mateix document es limitava la pujada de temperatures a 1,5° en lloc dels 2° que s’esperen a la fi d’aquest segle. Per a dur endavant aquesta limitació, es necessiten canvis de gran transcendència en l’àrea energètica. Es necessita energia neta per a aturar l’escalfament. Quines són les fonts d’energia actuals a Espanya?, quines són les seves problemàtiques i com podem donar resposta al requeriment dels científics? 

L’escalfament global és un fet i només uns canvis de gran transcendència en l’àrea energètica el podran aturar.
 
 
 
20:45 h: Paraules de clausura, a càrrec d'Àngels Fitó, vicerectora de Competitivitat i Ocupabilitat de la UOC.

Ponentes ↑ subir