Emagister Eventos

Organizado por Estudis de Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra i Casa ASIA

Cicle de conferències amb corresponsals a l’Àsia. Isidre Ambrós i Joaquim Luna:"La influència xinesa en l’evolució de Corea del Nord”

 • Fechas:

  Del 29/04/19 al 29/04/19

 • Lugar:

  AUDITORI, Auditori Poblenou, Barcelona, España (mapa)

Web del evento

Descripción ↑ subir

Cicle de conferències amb corresponsals a l’Àsia.

 Isidre Ambrós i Joaquim Luna: "La influència xinesa en l'evolució de Corea del Nord"

 

Barcelona, 29 d'abril del 2019

11.00 h

Auditori - Campus del Poblenou - Universitat Pompeu Fabra

 

 

El procés de distensió a la península coreana iniciat amb la celebració de dues cimeres (juny 2018/febrer 2019) i el paper que han exercit tant la Xina com els Estats Units amb el règim de Corea del Nord, serà analitzat pels periodistes Isidre Ambrós i Joaquim Luna, que han estat corresponsals per a La Vanguardia a la Xina i els Estats Units, respectivament, en el marc d’una conferència que tindrà lloc el dilluns 29 d'abril (11.00 h) a l’auditori del Campus de Comunicació-Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra.

Corea del Nord és el país més hermètic del planeta. Ningú en sap pràcticament res excepte allò que els seus dirigents permeten transmetre, que és molt poc, d'altra banda. En el darrer any i mig, però, el règim que lidera Kim Jong-un ha iniciat una tímida obertura establint canals de diàleg amb la seva veïna Corea del Sud i protagonitzant dues històriques cimeres amb els Estats Units, el seu enemic des de la guerra de Corea de 1950-1953.

Aquesta iniciativa nord-coreana, que l'ha portat d'amenaçar al món amb els seus míssils i el seu arsenal nuclear a seure’s amb Donald Trump, constitueix un important canvi d'actitud del règim de Pyongyang, en què ha jugat un paper fonamental la diplomàcia xinesa.
 

Xina ha estat durant molts anys l'únic aliat de Corea del Nord, el seu interlocutor davant la comunitat internacional i el país que més s'ha esforçat a fomentar el diàleg i una sortida negociada al conflicte que enfronta Pyongyang amb Corea del Sud i els Estats Units, amb l'objectiu d'aconseguir la distensió a la península coreana.
 

L'objectiu d'aquesta conferència és explicar el paper que exerceix la Xina en l'encara tímida evolució de Corea del Nord i intentar analitzar el futur que es perfila per a aquesta regió del nord-est d'Àsia. També s’abordarà els interessos dels Estats Units en tot aquest procés.
 

Aquesta conferència, que organitza Casa Àsia i els Estudis de Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra, amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya, s'emmarca dins el Cicle de Conferències amb Corresponsals a l’Àsia, que es va inaugurar l'any passat a la seu de Casa Àsia a Barcelona amb Zigor Aldama, corresponsal de Vocento regional a l’Àsia i Sergi Vicente, director de Betevé i ex corresponsal de TV3 a la Xina, i va continuar amb una segona xerrada a Madrid a càrrec de Víctor M. Olazábal, corresponsal del Sud d'Àsia per El Mundo i la Cadena ser, i José Luis Paniagua , delegat de l'Agència Efe per al Sud d'Àsia.

Entrada: Entrada gratuïta. Inscripcions gestionades pels Estudis de Periodisme de la UPF.

Organitza: Casa Àsia i Estudis de Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra, amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

 

Lugar ↑ subir

Programa ↑ subir

Paraules de benvinguda:


Carles Pont, director del Grau en Periodisme. Facultat de Comunicació. UPF
David Navarro, director general de Casa Àsia

Modera:


Christopher Tulloch, director del Master en Periodisme Polític Internacional de la BSM-UPF.

 

Participen:


Isidre Ambrós, periodista, ex corresponsal de La Vanguardia a la Xina
Joaquim Luna, periodista, ex corresponsal de La Vanguardia als Estats Units

Ponentes ↑ subir

Patrocinadores ↑ subir

Eventos relacionados

 • oct

  16

  Jornadas de Comunicación y Diseño

   

  Facultad de Ciencias de la Información - Sala de Conferencias, Edificio Aulario

  Con la participación del infógrafo y el director de arte de las revistas Líbero y Retina, Artur Galocha, se celebrará la Jornada de Comunicación y Diseño. El evento tendrá lugar en la Sala de Conferencias a partir de las 16:00 horas. ...
  Eventos similares:
  Comunicación y audiovisual
 • oct

  16

  Preestreno 'Zombieland, mata y remata'.

   

  Facultad de Ciencias de la Información - Salón de Actos, Facultad de Ciencias de la Información

  'Zombieland, mata y remata' se preestrena el próximo 16 de octubre a partir de las 18:00 horas en el Salón de Actos. ...
  Eventos similares:
  Comunicación y audiovisual
 • oct

  17

  Experiencias Internacionales Erasmus

   

  Facultad de Ciencias de la Información

  El jueves 17 de octubre se celebra una sesión informativa de Erasmus para los estudiantes de Máster interesados en participar en las próximas convocatorias. La sesión tendrá lugar en el aula 209, ubicada en el Edificio Principal de la Facultad. El encuentro girará en torno ...
  Eventos similares:
  Comunicación y audiovisual